.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

O κύβος ερρίφθη: Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Ρωσόφωνων προχωράει στην Αν.Ουκρανία

ΡΩΣΟΦΩΝΟΙ: "ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΑΛΛΑ..."

Οι Ρωσόφωνοι στην ανατολική Ουκρανία αποφάσισαν, να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή τους την Κυριακή....

Η οργανωτική επιτροπή της «Δημοκρατίας του Λαού του Ντονέτσκ» προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή, μετά από πολύωρη συνεδρίαση.

Οι ηγέτες των Ρωσόφωνων δηλώνουν τον σεβασμό τους για τον Β.Πούτιν "Σεβόμαστε την θέση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, αλλά θα αγωνιστούμε εναντίον των νεοναζί του Κιέβου για να μην έχουν λόγο στην ζωή μας και στην κοινωνία μας"

Πριν από λίγο, ο ηγέτης των ρωσοφώνων στην ανατολική Ουκρανία, Ντένις Πoυσίλιν, δήλωσε ότι οι ρωσόφωνοι δέχονται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις αρχές του Κιέβου, θεωρούν όμως πως και αυτή τη φορά θα τους εξαπατήσουν.

«Ανέκαθεν θέλαμε διάλογο με τις ουκρανικές αρχές. Όμως οι εξελίξεις δείχνουν πως το Κίεβο δεν προτίθεται να ακούσει τα αιτήματά μας και να κάνει διάλογο», δήλωσε πριν από λίγο ο Ντένις Πουσίλιν, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ , «Russia Today» και «Ria Novosti».

Νωρίτερα, ο Ρομάν Λιάγκιν, άλλος ηγέτης της εκλογικής επιτροπής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, δήλωσε στο «Associated Press» ότι παρά τα σχόλια του Πούτιν, τα σχέδια για το δημοψήφισμα δεν αλλάζουν.

[Πηγή]