Ιάπωνες αγρότες στο νομό Kagawa στο νησί του Shikoku μεγαλώνουν τα τετράγωνα καρπούζια που το πολύ κοινό δεν έχει υπ' όψη του για αυτήν την καλλιέργεια. Παράγονται περίπου 200 - 250 καρπούζια κάθε χρόνο....
Γιατί είναι κυβικά; Είναι εύκολα στην μεταφορά [κιβώτια], και είναι... καλλιτεχνήματα. Θέλουν μεγάλη φροντίδα κατά την καλλιέργειά τους. Αποθηκεύονται εύκολα στο ψυγείο, αλλά είναι 4 φορές ακριβότερα. Παρακολουθήστε το βίντεο...
Δείτε και το καρπούζι - καρδιά που φτιάχνεται και αυτό στην Ιαπωνία
Επιμέλεια: Ε-ΡΟΔΙΟΣ