Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ο 30χρονος Έλληνας που έγινε δήμαρχος στις ΗΠΑ


Δεν ξέρω τι ακριβώς ζήλεψε, αλλά υποσχέθηκε προεκλογικά ότι ο δήμος Αννάπολη θα μετατραπεί σύντομα στη νέα «Αθήνα της Αμερικής» (τουλάχιστον, από πολιτιστικής πλευράς)....

Στην εκστρατεία του επιστράτευσε γνωστούς, κολλητούς και οπαδούς, βγήκαν στους δρόμους και βάλθηκαν να αποτυπωθούν στην μνήμη των κατοίκων, με σύνθημα τις... σκούπες. Ο τότε υποψήφιος δήμαρχος μάλιστα, δεν δίστασε να φτάσει όπου ο εκλογικός του αντίπαλος, αντιστάθηκε.

Σκαρφάλωσε σε βουνά και λόφους και προσγειώθηκε σε πεδιάδες, κήπους, πάρκα και αυλές, τοιχοκολλώντας ή κουβαλώντας στις πλάτες του, μόνος του τις προεκλογικές αφίσες του. Τι και αν τα χρήματα μια εναλλακτικής καμπάνιας είναι πολλά... Μike; Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε και μάλιστα, στο... παρά τρίχα.

Εδώ και λίγους μήνες πλέον, ο δήμαρχος της ιστορικής πρωτεύουσας της Πολιτείας του Μέριλαντ των ΗΠΑ, της Αννάπολις, έχει «άρωμα Ελλάδας».

Πρόκειται για τον νεότερο στη σύγχρονη ιστορία δήμαρχο και τον πρώτο Ρεπουμπλικανό στην Αννάπολη, που σε ηλικία μόλις 30 ετών φιλοδοξεί να πατάξει τις παλαιομοδίτικες ιδέες και να δώσει νέα πνοή στα κοινωνικοοικονομικά δρώμενα της πόλης τα επόμενα τρία περίπου χρόνια.

news247

Το είδαμε εδώ