Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

15 Ουκρανοί χειριστές ελικοπτέρων περνάνε στρατοδικείο (vid)

Φοβούνται να πετάξουν πάνω από την Αν.Ουκρανία

15 Ουκρανοί πιλότοι θα περάσουν στρατοδικείο επειδή αρνήθηκαν να υπακούσουν σε εντολές και να απογειωθούν όταν προχθές καταρρίφθηκε άλλο ένα ουκρανικό M-24 από τους ρωσόφωνους των δυνάμεων Αυτοάμυνας στο Σλαβιάνσκ....

Στους πιλότους είχε δοθεί η εντολή να σπεύσουν στην διάσωση των πιλότων του καταρριφθέντος ελικοπτέρου.

Η άρνησή τους αυτή δείχνει ότι οι Ουκρανοί χειριστές μετά την κατάρριψη τεσσάρων μέχρι τώρα ουκρανικών ελικοπτέρων, φοβούνται να πετάξουν είτε για στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ρωσόφωνων είτε προς διάσωση μελών των ουκρανικών ΕΔ.

Όπως δήλωσε και ο αναπληρωτής διευθυντής της ουκρανικής Προεδρίας Andrei Senchenko "όταν καταρρίφθηκε το ελικόπτερό μας, 15 χειριστές μας αρνήθηκαν να απογειωθούν και να σπεύσουν στην διάσωση των πιλότων.Πρόκειται για έγκλημα πολέμου, και περιμένουν το στρατοδικείο για να τιμωρηθούν".

Προ δύο ημερών πάνω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Σλαβιάνσκ καταρρίφθηκε το ουκρανικό ελικόπτερο και για την διάσωση των πιλότων έσπευσαν πεζοπόρα τμήματα εν μέσω πυρών από τους ρωσόφωνους των δυνάμεων Αυτοάμυνας.

Η άρνηση των Ουκρανών χειριστών εκτός του φόβου δείχνει και το πολύ χαμηλό επίπεδο πειθαρχίας των Ουκρανών, αλλά και ότι δεν θεωρούν την κυβέρνηση του Κιέβου απολύτως νόμιμη για να τους στέλνει εναντίον των συμπατριωτών τους, στην Ανατολική Ουκρανία.

Ο έλεγχος του εναέριου χώρου στην περιοχή έχει χαθεί πλέον ολοκληρωτικά μετά την καταστροφή και του ραντάρ κοντά στο Λούγκανσγκ.Οι ουκρανικές ΕΔ νιώθουν ότι δρουν σε εχθρικό έδαφος στο οποίο είναι ανεπιθύμητες.Οι ίδιες οι στρατιωτικές μονάδες που δρουν εκεί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ταυτότητας. Άλλοι είναι ρωσόφωνοι, άλλοι είναι Πολωνοί,άλλοι Ρουμάνοι,άλλοι Ούγγροι, και άλλοι Γερμανοχαζάροι (που θεωρούν τους εαυτούς τους Ουκρανούς).

Όσο δεν πολεμούσαν ο ένας τον άλλο, δεν είχαν θέμα με την ουκρανική ταυτότητα, τώρα όμως που στρέφονται εναντίον των ρωσόφωνων αναρωτιούνται τι είναι και οι ίδιοι φυλετικά. Η "κόλα" που κράταγε ενωμένη την χώρα ήταν η Μόσχα.

lifenewsru

RT

[Πηγή]