.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Έξι ουκρανικά άρματα μάχης μπήκαν στο Λούγκανσγκ (vid)

Μεταφορά Ουκρανών στρατιωτών στην πόλη
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ: "ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"

Tα πρώτα έξι Ουκρανικά άρματα μάχης εισήλθαν σήμερα στην όλη του Λούγκανσγκ, σε μια προσπάθεια του Κιέβου να δείξει πυγμή ενάντια στις δυνάμεις Αυτοάμυνας της Ρωσόφωνης περιφέρειας, οι οποίες κατέλαβαν χθες το κτήριο της SBU και κρατούν 60 αιχμαλώτους....

Αναφορές μιλούν και για μεταφορά Ουκρανών στρατιωτών με BTR-90 στην πόλη. Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει να μην προβεί η διορισμένη νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου σε καμία πράξη βίας ενάντια σε ρωσόφωνους.

Οι δυνάμεις Αυτοάμυνας του Lugansk με επικεφαλής τον Giuri Hermes βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας .

Σύμφωνα με τον ίδιο, " Βρισκόμαστε σε μεγάλη ένταση .Οι ρωσόφωνοι του Lugansk απαιτούμε δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση μας. Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών είναι δύσκολες. Τώρα έχουμε λάβει πληροφορίες ότι στο Lugansk εισήλθαν 6 άρματα μάχης και στρατιώτες της ουκρανικής εθνικής φρουράς . Εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε παρά μόνο αν τελικώς πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα "

Oι Ρωσόφωνοι πληθυσμοί παρουσιάζουν μέχρι τώρα αποφασιστικότητα, στο Λούγκανσγκ στο Ντόνετσκ, στο Νικολάεφ, και στο Χάρκοβο.

Πριν από λίγο, νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου ανακοίνωσε ότι "οι καταληψίες στην πόλη Λουγκάνσκ τοποθέτησαν εκρηκτικά σε κτίριο των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας και κρατούν περίπου 50 ομήρους".

Η τοποθέτηση εκρηκτικών από τις δυνάμεις Αυτοάμυνας στο κτίριο της SBU στο Λούγκανσγκ δείχνει ότι είναι αποφασισμένες ακομα και για θάνατο, μέχρι να πετύχουν τον ποθητό τους στόχο. Την απελευθέρωση από την διορισμένη από την Δύση κυβέρνηση του Κιέβου, και την επιστροφή με οποιοδήποτε τρόπο στην αγκαλιά της Μητέρας Ρωσίας.

Oleg Zimkov

ARIRANG NEWS

Ukraine: APCs roll into Lugansk [vid]:



[Πηγή]