.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Έχουμε χάσει την Ανατολική Ουκρανία και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» (vid)

Δημόσια παραδοχή Τουρτσίνοφ
ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΜΕ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ "ΔΕΞΙΟΥ ΤΟΜΕΑ"

Την παραδοχή ότι έχει χαθεί πλήρως ο έλεγχος στην Ανατολική Ουκρανία έκανε ο μεταβατικός πρόεδρος στο Κίεβο Aleksandr Turchinov ο οποίος ανέφερε πως οι δυνάμεις του δεν μπορούν όχι μόνο να επιβάλλουν την τάξη....
και τον έλεγχο στις επαναστατημένες επαρχίες, αλλά ούτε καν να παρέμβουν σε αυτές.

Μάλιστα ο Turchinov δήλωσε πως υπάρχουν «κάποιοι άνθρωποι στις υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίοι συνεργάζονται με τους τρομοκράτες» όπως αποκάλεσε τους ρωσόφωνους στην Α. Ουκρανία που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων.

Ο Turchinov στη συνέχεια ομολόγησε πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει με τις επαρχίες, ουσιαστικά λέγοντας ότι έχουν χαθεί οριστικά και αμετάκλητα για το Κίεβο, αυτές περιοριζόμενος να πει ότι τώρα το μόνο που οι δυνάμεις ασφαλείας μπορούν να κάνουν είναι να εμποδίσουν να εξαπλωθεί η κρίση και στην υπόλοιπη Ουκρανία.

Λέγοντας υπόλοιπη Ουκρανία, εννοεί πρωτίστως την Οδησσό που "καίει" κυριολεκτικά τους Αμερικανούς να μην πέσει στα χέρια των ρωσόφωνων καθώς θα ενοποιήσει όλα τα ρωσικά εδάφη μέχρι την Υπερδνειστερία, και θα μετατρέψει ολοκληρωτικά τη Μαύρη Θάλασσα σε ρωσική.

«Ο κύριος και πρωτεύουν σκοπός μας πλέον είναι να εμποδίσουμε την εξάπλωση της τρομοκρατικής απειλής και στις υπόλοιπες περιοχές της Ουκρανίας», δήλωσε ο Turchinov.

Πάνω σε αυτό έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι δεν είναι μόνο οι ρωσόφωνοι που επιθυμούν να φύγουν από την εξουσία του Κιέβου. Το ίδιο επιθυμούν και οι Πολωνοί του Ζίτομαρ στην Γαλικια, αλλά και ο ουγγρικός θύλακας στα σύνορα με την Ουγγαρία. Εκ των πραγμάτων η Ουκρανία τείνει να περιοριστεί στα... περίχωρα του Κιέβου και στα γύρω χωριά.

Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου δήλωσε ακόμη ότι ο ουκρανικός Στρατός (σ.σ. ή ότι έχει απομείνει από αυτόν) βρίσκεται σε «ύψιστη ετοιμότητα» προκειμένου να σταματήσει μια ρωσική εισβολή.

«Θα αναφέρω την πραγματική απειλή και αυτή είναι ο κίνδυνος η Ρωσία να εξαπολύσει ένα πόλεμο στην Ουκρανία. Οι δυνάμεις μας βρίσκονται σε πλήρη συναγερμό», δήλωσε ακόμη ο Turchinov μιλώντας σε ένα συμβούλιο αποτελούμενο από επικεφαλής ουκρανικών επαρχιών.

Ταυτόχρονα ο μεταβατικός πρόεδρος σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας περιφερειακών παραστρατιωτικών σωμάτων για να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις αυτοάμυνας του Ντόνετσκ.

«Πρέπει να είμαστε σε θέση να μετακινούμε τις δυνάμεις αυτές σε άλλες περιοχές προκειμένου να εξαλείφουμε νέες απειλές», είπε ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αλλά και ο Στρατός είναι ανίκανοι να πράξουν κάτι τέτοιο.

Τέλος σχολιάζοντας ο Turchinov τις επιχειρήσεις των δυνάμεων του Κιέβου εναντίον σημείων ελέγχου των δυνάμεων των ρωσόφώνων στην Α. Ουκρανία είπε: «Όπως γνωρίζουμε από την εμπειρία μας στην πλατεία Maidan η χρήση της δύναμης ήταν ανεπαρκής. Αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε και στην Α. Ουκρανία».

Ταυτόχρονα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε τις φήμες ότι επίκεινται στρατιωτικά γυμνάσια εντός του Κιέβου, φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα από το γραφείο του Δημάρχου του Κιέβου.

«Αγαπητοί κάτοικοι του Κιέβου και καλεσμένοι της πρωτεύουσας. Μια τακτική ειδική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο τη νύχτα της 30ης Απριλίου προς την 1η Μαΐου» ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή του το Δημαρχείο του Κιέβου μέσω της ιστοσελίδας του.

«Φάλαγγες από στρατιωτικά οχήματα αναμένονται να κινηθούν εντός της πόλης ως μέρος της άσκησης, Προειδοποιείστε ότι η συγκέντρωση των δυνάμεων και του υλικού θα λάβει χώρα στο κέντρο της πόλης», κατέληξε η ανακοίνωση του Δημαρχείου του Κιέβου.

Στο άκουσμα της είδησης ότι τη νύχτα θα πραγματοποιηθούν τέτοιου επιπέδου ασκήσεις επικράτησε πανικός ανάμεσα στους κατοίκους του Κιέβου πανικό τον οποίο ήρθε με νεότερη ανακοίνωσή του να περιορίσει το υπουργείο άμυνας λέγοντας πως ουδέποτε τέτοιες ασκήσεις έχουν προγραμματιστεί και φυσικά ούτε θα γίνουν.

Πολλοί τοποθετούν την εξαγγελία των ασκήσεων στο πλαίσιο των χθεσινών συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών του νεοναζιστικού κόμματος της «εθνικής συνέλευσης» και υποστηρικτών του καθεστώτος του Κιέβου, Αυτές ξέσπασαν όταν οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν 100 περίπου άτομα του νεοναζιστικού κόμματος να παρελάσουν μέχρι το κτίριο του κοινοβουλίου.

RT

Saponkov

[Πηγή]