.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Οι Βρετανοί ονειρεύονται επίθεση της Ρωσίας στην Φινλανδία


Οι Βρετανοί παρ' ότι πλέον άρχισαν να παντρεύονται στην χώρα τους οι άντρες μεταξύ τους (και οι γυναίκες) κάνοντας πραγματικότητα έτσι το όνειρο γενιών και γενιών Εγγλέζων ομοφυλόφιλων, δεν έχουν "χωνέψει" ακόμα ότι....
ο Β.Πούτιν απάντησε "στα ίσα" στην πρόκληση που του απηύθυναν στην Ουκρανία και τώρα επιδεικνύουν συμπεριφορά "κακιάς αδελφής":

Μετά την Κριμαία την οποία προσάρτησε πανηγυρικά στην Ρωσική Ομοσπονδία, χωρίς να... «ανοίξει μύτη», ο Ρώσος πρόεδρος ετοιμάζεται τώρα να επαναφέρει την χώρα του στα σύνορά της επί Τσάρου Νικολάου του Β' αναφέρει η βρετανική Independent.

Και δημοσιεύει δηλώσεις του Αντρέι Ιλαιόνοφ, επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του Βλαντιμίρ Πούτιν την περίοδο 2000-2005, σε σουηδική εφημερίδα (Svenska Dagbladet), όπου ο Ιλαριόφοφ, τονίζει ότι "ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιθυμεί να προσαρτήσει την Λευκορωσία, αλλά και να αποκτήσει και σημαντικότερη έξοδο στην Βαλτική μέσω της Φινλανδίας η οποία αποτελεί ιστορικό κομμάτι του ρωσικού έθνους μέχρι το 1917"..

Πρόκειται για σχέδιο «ιστορικής δικαιοσύνης» το οποίο θέλει να θέσει σε εφαρμογή ο Ρώσος πρόεδρος. "Οι Μπολσεβίκοι και οι Κομμουνιστές έκαναν πολλά λάθη και ένα από αυτά ήταν να αφήσουν την Φινλανδία να ανεξαρτητοποιηθεί" φαίνεται να λέει ο Πούτιν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με συνεργάτες του.

Μάλιστα φαίνεται να πιστεύει πως η ανεξαρτητοποίηση της Φινλανδίας ήταν "πράξη προδοσίας ενάντια στα εθνικά συμφέροντα", ενώ πιστεύει πως η Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να επεκταθεί στα σύνορα που είχε επί Τσάρου Νικολάου του Β' και επί Στάλιν (Σοβιετική Ένωση). "Μέρη της Γεωργίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Φινλανδίας και της Βαλτικής, ο Πούτιν τα θεωρεί ρωσικά", αποκαλύπτει υποτίθεται ο Ιλαριόνοφ, αλλά αυτό δεν είναι νέο. Το έχει διακηρύξει ο ίδιος ο Β.Πούτιν.

Πάντως σε σχετική ερώτηση ο πρώην σύμβουλος του Ρώσου προέδρου αποκαλύπτει πως μπορεί να μην προτίθεται ο Πούτιν να θέσει άμεσα το ζήτημα, ωστόσο όπως είπε αργά ή γρήγορα θα είναι ένα θέμα που η διεθνής κοινότητα θα ασχοληθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Για τον λόγο αυτόν μάλιστα η Independent αποκαλύπτει πως η Φινλανδία βλέποντας πως ίσως έρχεται η σειρά της έχει αυξήσει τις περιπολίες στα σύνορά της με την Ρωσία αλλά και στα χωρικά της ύδατα στην Βαλτική.

Ο Αντρέι Ιλαριόνοφ έχει εκπροσωπήσει την Ρωσία σε αρκετές συνόδους των G8 τα προηγούμενα χρόνια, και πλέον είναι συνεργαζόμενος με τον Ίδρυμα Κάτο για θέματα παγκόσμιας ελευθερίας και ευημερίας στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

[Πηγή]