Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Έρχονται τα τέσσερα «ματωμένα φεγγάρια».


Το αστρολογικό φαινόμενο που προειδοποιεί για το τέλος του κόσμου. Στις 15 Απριλίου, το φεγγάρι θα «ματώσει» και το διαδίκτυο ήδη γέμισε άρθρα και αναλύσεις για το τέλος του κόσμου....

Προφητείες, σενάρια επιστημονικής φαντασίας, προλήψεις, αλλά και πολλά επιστημονικά συμπεράσματα που μαγνητίζουν. Το αστρολογικό φαινόμενο των επόμενων ημερών παρατηρείται μία φορά κάθε 500 χρόνια.

Ονομάζεται «Τετράδα» και αποτελείται από τέσσερις συνεχόμενες σεληνιακές εκλείψεις, ανάμεσα στις οποίες θα παρεμβάλλονται έξι πανσέληνοι.

Οι σεληνιακές εκλείψεις προκαλούνται όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται και το φως του Ήλιου διαθλάται, δίνοντας στο φεγγάρι έντονο κόκκινο χρώμα, σαν αίμα. Το φαινόμενο ξεκινά στις 15 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου.


Οι Χριστιανοί και η Δευτέρα Παρουσία

Το «ματωμένο φεγγάρι» θεωρείται από πολλούς Χριστιανούς ως σημάδι της Δευτέρας Παρουσίας. Στην Παλαιά Διαθήκη, ο προφήτης Ιωήλ γράφει: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής». Ιωήλ 2: 31 Οι τελευταίες τρεις «Τετράδες» συνέπεσαν με ιστορικά γεγονότα τεράστιας σημασίας.

Το 1493, ήταν ο διωγμός των Εβραίων από την Ιερά Εξέταση της Ισπανίας, που άλλαξε εξ’ ολοκλήρου την πληθυσμιακή κατανομή της Ευρώπης. Η επόμενη Τετράδα πραγματοποιήθηκε το 1949, ταυτόχρονα με την ίδρυση της κράτους του Ισραήλ. Η τελευταία παρατηρήθηκε πολύ πιο σύντομα απ’ ότι ανέμεναν οι επιστήμονες, το 1967, την ίδια περίοδο με τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο των Έξι Ημερών....


Το τέλος του κόσμου

Ο πάστορας και συγγραφέας του βιβλίου, «Four Blood Moons: Something is About to Change», Τζον Χαγκί, υποστηρίζει ότι η Τετράδα έχει σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας: «Είναι μία σειρά προφητικών γεγονότων, που λέει η Βίβλος ότι θα γίνουν, αλλά δεν δίνει ακριβή σειρά και χρονολογία. Λέει μόνο ότι όταν δούμε τα συγκεκριμένα σημάδια, όπως τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια, το τέλος του κόσμου πλησιάζει».

Η NASA κρατά επιφυλάξεις απέναντι στους ισχυρισμούς τους πάστορα Χαγκί, όπως και ο καθηγητής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμπερτίν, Γκάρι Σόγκρεν, που δήλωσε: «Όποιος ασχολείται με προβλέψεις σχετικά με το τέλος του κόσμου, δε θα μείνει ποτέ χωρίς πελατεία και λεφτά»....

[Πηγή]