Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ουκρανία: Οι 45 υποψήφιοι για την προεδρία και ο... «Darth Vader»


Στην Ελλάδα έχουμε τα - γνωστά πλέον - «Ποτάμια», στην Ουκρανία έχουν τον… Darth Vader του «Πολέμου των Άστρων»… Φαίνεται ότι είναι πλέον σταθερή επιταγή της ΝΤΠ να υπάρχει και ένα εξωπραγματικό «κόμμα» από εδώ και στο εξής στις εκλογές κάθε χώρας - προτεκτοράτο της ΕΕ και του ΔΝΤ….

Στην Ουκρανία, λοιπόν, ένας πραγματικά μεγάλος αριθμός υποψηφίων διεκδικεί την προεδρία της χώρας, καθώς έχουν κατατεθεί συνολικά 46 υποψηφιότητες.

Η Γιούλια Τιμοσένκο, η 53χρονη πρώην πρωθυπουργός της χώρας συμμετέχει φυσικά στις υποψηφιότητες, αλλά για την ώρα στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο Πέτρο Ποροσένκο.

Ο δισεκατομμυριούχος Ουκρανός εξασφάλισε και τη στήριξη ενός από τους ηγέτες των διαδηλώσεων της πλατείας Μεϊντάν, του πρώην πυγμάχου Βιτάλι Κλίτσκο, που ανακοίνωσε πως δεν θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος.

Από το κόμμα του έκπτωτου προέδρου Βίκτορ Γιαννουκόβιτς, υποψήφιος θα είναι ο Μιχάιλο Ντομπκίν, πρώην κυβερνήτη της ρωσόφωνης περιοχής του Χαρκίβ, στην ανατολική Ουκρανία, αλλά πολλά στελέχη του κόμματος αυτού μετέχουν στην κούρσα διαδοχής χωρίς την επίσημη υποστήριξη του κόμματος, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπόικο.

Από την πλευρά των φιλοευρωπαίων εθνικιστών, το κόμμα Σβόμποντα (Ελευθερία) υποστηρίζει την υποψηφιότητα του ηγέτη του Όλεγκ Τιαγνιμπόκ και η παραστρατιωτική οργάνωση Δεξιός Τομέας αυτήν του Ντμίτρο Γιάρος.

Πάντως, στις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου στην Ουκρανία, υποψήφιος θα είναι και ο... «Darth Vader»!

Η γνωστή μορφή από τη σειρά ταινιών «Ο Πόλεμος των Άστρων» είχε κάνει την εμφάνισή της και στις διαδηλώσεις της πλατείας Μεϊντάν, όπου φορούσε την κάπα και το κράνος του κινηματογραφικού ήρωα.

Ο αρχηγός, όπως και οι ακόλουθοί του, του ουκρανικού κόμματος του Internet δεν παρουσιάζονται ποτέ και πουθενά με τα πραγματικά τους πρόσωπα, αλλά πάντα μεταμφιεσμένοι, ενώ ο Vader είναι πάντα περικυκλωμένος και «φρουρούμενος» από τα γνωστά άσπρα διαστημικά ρομπότ - στρατιώτες...

Η λίστα των υποψηφίων που δημοσιεύθηκε μετά τη λήξη της κατάθεσης των φακέλων υποψηφιότητας το βράδυ της Κυριακής, περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό «ελασσόνων υποψηφίων», για παράδειγμα από εθνικές μειονότητες, όπως αυτή του ηγέτη της εβραϊκής κοινότητας Βαντίμ Ραμπινόβιτς.

Ο κατάλογος αυτός αναμένεται να μειωθεί, πάντως, μετά την εξέταση των φακέλων των υποψηφίων, που πρόκειται να συνεχιστεί έως τις 4 Απριλίου.

[Πηγή]