.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ [8]

Προς τιμήν της άνοιξης

Φεστιβάλ χρωμάτων στην Ινδία, ή πως οι Ινδοί, πιστοί σε μια παλιά συνήθεια "λούζονται" με χρωματιστές μπογιές σε σκόνη για να υποδεχτούν την άνοιξη....

Ο Όσκαρ Πιστόριους καλύπτει το κεφάλι του με ένα σημειωματάριο...

Σήμερα δεν έκανε εμετό. Έκλαψε, βλέποντας φωτογραφίες από το σημείο που σκότωσε τη Ρίβα Στίνκαμπ και έκλεισε τα αυτιά του ακούγοντας την απαρίθμηση των αποδείξεων που δείχνουν ότι δολοφόνησε την φίλη του εκ προμελέτης. Όσκαρ Πιστόριους, το είδωλο που αποδείχθηκε κίβδηλο

Η Ρώμη μέσα από κίτρινους φακούς

Μέσα από δυο γιγαντιαίους κίτρινους φακούς η Ρώμη φαντάζει ακόμα πιο φανταχτερή. Ο τεραστίων διαστάσεων σκελετός γυαλιών τοποθετήθηκε με προσοχή στον πλακόστρωτο σοκάκι της Piazza Farnese, μια ανάσα από την Ιταλική πρωτεύουσα, ως ένα εντυπωσιακό κράχτη στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας.

Μαζεύοντας μέλι

Περιτριγυρισμένος από εκατοντάδες άγριες μέλισσες των Ιμαλαϊων, ο Νεπαλέζος της φωτογραφίας προσπαθεί με δύο μεγάλα μπαμπού καλάμια, καπνό και ένα καλάθι να μαζέψει μέλι από τεράστιες κηρήθρες-φωλιές των μελισσών.

Απίστευτη ηλιακή έκρηξη

Ένα σούπερ τηλεσκόπιο της NASA συνέλαβε μια ηλιακή έκρηξη (κάτω αριστερά). Η πύρινη μάζα εκτοξεύτηκε από τον ήλιο με την εντυπωσιακή ταχύτητα των 900 μιλίων/ δευτερόλεπτο και στη συνέχεια ταξίδεψε στο διάστημα. 

Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.

Και η φωτογραφία που παρουσίασε το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων συγκίνησε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου και όχι μόνο. Θέμα της φωτογραφίας η εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines και δημιουργοί Ινδοί καλλιτέχνες στην άμμο.

Κέντρο πολιτισμού σε σχήμα τσαγιέρας

Κι' όμως αυτή η τεράστια τσαγιέρα είναι κτίριο! Αυτό το σχήμα διάλεξαν να δώσουν οι αρχιτέκτονες στο οίκημα που θα φιλοξενήσει σε λίγο καιρό το κέντρο πολιτισμού στην Κινεζική πόλη Wuxi και δηλώνουν άκρως υπερήφανοι για την έμπνευσή τους

Η μοναξιά του αθλητή

Το σούρουπο «ντύνεται» στα χρώματα της θάλασσας της απόλυτης «ερωμένης» του κουρασμένου από το κυνήγι του τέλειου κύματος, σέρφερ. Η μοναξιά του νεαρού αθλητή ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο, όπως ο ήλιος βυθίζει τις ακτίνες του στο ειδυλλιακό αυτό ηλιοβασίλεμα στην παραλία Cardiff στην Καλιφόρνια.

Άγιο είχαν!

Την ώρα που απογειωνόταν το μικρό Cessna έπεσε πάνω του ένας αλεξιπτωτιστής. Το αποτέλεσμα ήταν ο μεν αλεξιπτωτιστής να βρεθεί να πέφτει χωρίς πλέον αλεξίπτωτο, ο δε πιλότος να χάνει τον έλεγχο του αεροσκάφους και να καρφώνεται με τη μύτη στο έδαφος. Κανείς από τους δύο δεν έπαθε τίποτα πέρα από ένα... ισχυρό σοκ!

"GULAL"

Πνιγμένος μέσα σε ένα μοβ σύννεφο, ο Ινδός εργάτης κοσκινίζει τη χρωματιστή σκόνη, γνωστή ως «gulal», που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του προσεχούς φεστιβάλ άνοιξης Holi. Το εργοστάσιο της πολύχρωμης σκόνης βρίσκεται στο χωριό Fulbari στις παρυφές της πόλης Siliguri

«Προσευχηθείτε στο Θεό – Θαύματα συμβαίνουν».

Το μήνυμα αυτό αναγράφεται κάτω από το γλυπτό στην άμμο του Ινδού καλλιτέχνη Σουνταρσάν Πατναΐκ, σε παραλία της Ινδίας. Ένα boeing 777, όμοιο με αυτό της Μalaysia Airlines, που αγνοείται τις τελευταίες τρεις ημέρες και τα πρόσωπα ορισμένων εκ των επιβατών, σκαλίστηκαν στην σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα, για τις 239 ψυχές που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος.

Κριμαία: Με τη Ρωσία ή την Ουκρανία;

Σε μια φωτογραφία από διαδηλώσεις που έγιναν την Κυριακή στη Σεβαστούπολη αποτυπώνεται ο διχασμός των Ουκρανών. Από την μια εκείνη που θέλουν να παραμείνει η Κριμαία στην Ουκρανία και από την άλλη οι ρωσόφιλοι που στο δημοψήφισμα που έχε εξαγγελθεί για τις 16 Μαρτίου θέλουν να περάσει η απόσχιση από την Ουκρανία και η ενσωμάτωση στη Ρωσία. Μία χώρα δύο αντιλήψεις. Η Ουκρανία μπροστά στο φάσμα του εθνικού διχασμού.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Η ελίτ του κλασικού αθλητισμού δίνει από χθες τη δική της μάχη στο Σοπότ της Πολωνίας όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνεται η αθλήτρια των ΗΠΑ Σάρον Ντέι Μονρό στην προσπάθειά της στο ύψος για ένα μετάλλιο στο πένταθλο.

Ο χορός των "Debutants"

Μια φαντασμαγορική εικόνα από την Οπερα της Βιέννης, στην διάρκεια του παραδοσιακού χορού των γόνων της "ελίτ" της πόλης, που οργανώνεται για να συμβολίσει την είσοδό τους στη ζωή των ενηλίκων

Μπουρμπουλήθρες δίπλα από σαπουνόπερες.

Κρατώντας πλαστικά ποτήρια με αλκοόλ και έχοντας τα νώτα τους στραμμένα στην νεανική συζήτηση που εκτυλίσσεται μέσα σε καυτά «αναβράζοντα» νερά, οι νέοι που επέλεξαν το συγκεκριμένο κινηματογράφο, το Hot Tub Movie Club στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας με τα τζακούζι, ουδόλως ενδιαφέρονται για τα όσα διαδραματίζονται στην μεγάλη οθόνη.

[Πηγή 1]  [Πηγή 2]