Η μωβ πατάτα είναι πιο υγιεινή, καθαρίζει τον οργανισμό και βοηθά στο αδυνάτισμα. Οι πατάτες αποφεύγονται από πολλούς γιατί έχουν κατηγοριοποιηθεί ότι παχαίνουν....
Παρόλα αυτά, υπάρχει μία συγκεκριμένη κατηγορία μωβ πατάτας την οποία δημιούργησαν ερευνητές από το Colorado State University και είναι 10 φορές πλουσιότερη σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, βοηθάει στην αποτοξίνωση, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Η συγκεκριμένη ποικιλία πατάτας έχει έντονο μωβ χρώμα το οποίο οφείλει στη μεγάλη συγκέντρωση ανθοκυανινών, δεν είναι γενετικά τροποποιημένη και τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται και στη χώρα μας, κυρίως στη Μακεδονία και στην Κρήτη.
Ο καλύτερος τρόπος για να τις καταναλώσετε είναι ψητές στο φούρνο ή βραστές, για να αποφύγετε και τις περιττές θερμίδες από το τηγάνισμα.
[Πηγή]