Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Εκλεψε 60 εγκεφάλους και τους έβγαλε στο ebay!

ΠΟΣΟ "ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ;

Ο 21χρονος David Charles έκλεψε περισσότερα από 60 βάζα που περιείχαν ανθρώπινους εγκέφαλους ψυχασθενών από μια ιατρική αποθήκη στο μουσείο ιατρικής ιστορίας της Ιντιάνας....

Όχι γιατί ήταν... "πειραγμένος" ο δικός του εγκέφαλος, αλλά γιατί ήθελε να κάνει "επένδυση": Τους έβγαλε σε πλειστηριασμό στο ebay!

Οι συγκεκριμένοι εγκέφαλοι προέρχονταν από ανθρώπους οι οποίοι εν ζωή αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα και οι οικογένειες τους είχαν δεχτεί να τους παραχωρήσουν, προκειμένου να μελετηθούν επιστημονικά οι ψυχολογικές παθήσεις.

Όπως αποκάλυψε την Παρασκευή ο εισαγγελέας της πόλης, ο δράστης μετά την κλοπή, πούλησε, χρησιμοποιώντας ένα μεσάζοντα κάποιους από τους εγκεφάλους στο ebay, παρά την πολιτική του γνωστού site που δεν επιτρέπει την πώληση ανθρώπων ή οποιουδήποτε μέρους του ανθρώπινου σώματος.

Το σχέδιο του Charles χάλασαν όταν τον "κάρφωσε" ένας πελάτης του ο οποίος είχε αγοράσει έξι από τους εγκεφάλους του για 600 δολάρια και παρατήρησε μεγάλη ομοιότητα με τα βάζα του μουσείου στη σελίδα του στο ίντερνετ. Ο αγοραστής ενημέρωσε τον διευθυντή του μουσείου, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την αστυνομία.

[Πηγή]