.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο Ντόκου Ουμάροφ (vid)

Ο ΤΣΕΤΣΕΝΟΣ "ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ" ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΤΣΙ

Η σημερινή τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγογκραντ είναι η δεύτερη στην συγκεκριμένη πόλη της Ρωσίας μετά την βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο από την Ναΐντα Ασιγιάλοβα τον περασμένο Οκτώβριο....

Χωρίς να έχει - επισήμως - εξακριβωθεί μέχρι τώρα η σχέση του Ντόκου Ουμάροφ με τις δυο αυτές επιθέσεις, αξίζει να γίνει μια αναφορά στον διαβόητο αυτόν Τσετσένο τρομοκράτη, ο οποίος δείχνει να έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση να αναθέτει αποστολές αυτοκτονίας σε γυναίκες...

Είναι αυτός που τον περασμένο Ιούλιο δημοσίευσε απειλητικό βίντεο κατά των επερχόμενων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι και έχει ονομαστεί ο νέος «Οσάμα Μπιν Λάντεν» και αποκαλούμενος επίσης ο «Εμίρης του Καυκάσου».

Ο Ντόκου Ουάροφ, ο οποίος, εκτός της απειλής κατά των Ολυμπιακών του Σότσι, έχει ήδη αναλάβει την επίθεση στο αεροδρόμιο της Μόσχας τον Ιανουάριο του 2011,

ενώ είναι επίσης γνωστό ότι είχε στενή σχέση με τους αδερφούς Τσαρνάεφ - των οποίων υπήρξε μέντορας - που χτύπησαν στο Μαραθώνιο της Βοστώνης στις 15 Απριλίου του 2013.

«Εσείς οι Ρώσοι ακούτε για τον πόλεμο στην τηλεόραση και στο ράδιο. Σας υπόσχομαι ότι ο πόλεμος θα έρθει στους δρόμους σας και ότι θα τον νιώσετε στη ζωή σας και στο πετσί σας».

Με αυτά τα λόγια, μαγνητοσκοπημένα σε βίντεο τεσσάρων λεπτών, ανέλαβε την ευθύνη των τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της Μόσχας τον Ιανουάριο του 2011.

Γεννημένος στην Τσετσενία το 1964, ο Ουμάροφ σπούδασε πολιτικός μηχανικός, αλλά δεν διακρίθηκε ιδιαίτερα σ’ αυτό το επάγγελμα. Με δύο καταδίκες για ανθρωποκτονία, βγήκε στα βουνά στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας, το 1994, όπου απέκτησε τον βαθμό του «στρατηγού».

Το 1997, ο Τσετσένος πρόεδρος Μασχάντοφ, οπαδός του λαϊκού κράτους, που επεδίωκε τη συνδιαλλαγή με τη Μόσχα, τον διόρισε υπεύθυνο του Συμβουλίου Ασφαλείας,

αλλά τον επόμενο χρόνο τον καθαίρεσε με την κατηγορία ότι είχε βουλιάξει μέχρι τον λαιμό στο οργανωμένο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένων των απαγωγών για την απόσπαση λύτρων.

Οι περιπέτειες του Ουμάροφ τον έφεραν στο πλευρό του διαβόητου Σαμί Μπασάγεφ, ο οποίος, σε αντίθεση με τον Μασχάντοφ, έδινε βάρος όχι στον εθνικό αγώνα υπέρ της ανεξαρτησίας, αλλά στον θρησκευτικό για τη νίκη του Ισλάμ.

Οι Ρώσοι υποπτεύονται ότι πίσω από τους Τσετσένους ισλαμιστές βρίσκεται η Αλ Κάιντα, ενδεχομένως δε και φονταμενταλιστικά καθεστώτα ισχυρών, πετρελαιοπαραγωγών χωρών του Περσικού Κόλπου,

που θέλουν να ναρκοθετήσουν την Τσετσενία και μαζί μ’ αυτήν τον στρατηγικής σημασίας ρωσικό αγωγό Μπακού - Νοβοροσίσκ, που μεταφέρει πετρέλαιο από την Κασπία στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Μπασάγεφ ήταν αυτός που συγκρότησε τις ομάδες των γυναικών καμικάζι «Ο Κήπος των Μαρτύρων» ή «μαύρες χήρες», όπως τις λένε οι Ρώσοι.

Μετά την εξόντωση του Μπασάγεφ από τους Ρώσους, ο Ουμάροφ αυτοανακηρύχθηκε «Εμίρης του Καυκάσου», ολοκληρώνοντας τη στροφή του τσετσενικού αντάρτικου από τον εθνικισμό στον πανισλαμισμό.

Η ρωσική Kommerant έγραψε ότι 30 υποψήφιες καμικάζι παρακολούθησαν θρησκευτικές σχολές στην Τουρκία, εκπαιδεύθηκαν στον Καύκασο και αναμένουν εντολές.

Τουλάχιστον το 40% των επιθέσεων αυτοκτονίας στην ευρύτερη περιοχή προέρχονται, τα τελευταία χρόνια, από γυναίκες.

Ο χαρακτηρισμός του ως ο νέος «Οσάμα Μπιν Λάντεν» μόνο ως τυχαίος δεν μπορεί να θεωρηθεί. Είναι γνωστό εξάλλου, ότι ο μακαρίτης πλέον Άραβας τρομοκράτης είχε εκπαιδευτεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για να πολεμήσει εναντίον των Σοβιετικών Ρώσων στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980.

Τώρα ο Ντόκου Ουμάροφ φαίνεται να ακολουθεί πιστά στα «χνάρια» του Μπιν Λάντεν…

Η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη Μόσχα τον Ιανουάριο 2011



Η απειλή του κατά των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι τον Ιούλιο 2013

euronews (in English)

[Πηγή]