.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

"Γάζωσαν" με ΑΚ-47 την οικία του Γερμανού Πρεσβευτή

Τρομοκρατική επίθεση;;;
"ΞΥΠΝΗΣΑΝ" ΜΝΗΜΕΣ '99 ΜΕ ΤΗ ΡΟΥΚΕΤΑ ΤΗΣ "17Ν"


Άγνωστοι πυροβόλησαν κατά ριπάς με AK-47 όπως προκύπτει, εναντίον της οικίας του Γερμανού Πρεσβευτή στην Αθήνα, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52 στο Χαλάνδρι....

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία και την κυβέρνηση, αφού «ξύπνησαν» μνήμες της 16ης Μαΐου του 1999, όταν η τρομοκρατική οργάνωση «17» είχε χτυπήσει με ρουκέτα την κατοικία του Γερμανού Πρεσβευτή.

Για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην οικία του Βόλφγκανγκ Ντόλντ λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα ενημερώθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος και επικοινώνησε με τον Γερμανό πρεσβευτή.

Την υπόθεση χειρίζεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αφού τόσο η οικία του Γερμανού Πρεσβευτή όσο και η Πρεσβεία θεωρούνται «Νο 1» στόχοι, μετά την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου που επιβάλει το Βερολίνο στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας που ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό και κατόπιν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τις έρευνες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες που πυροβόλησαν την εξωτερική περίβολο ήταν δύο, ίσως και περισσότεροι, και εξαφανίστηκαν αμέσως μετά την επίθεση πιθανότατα με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Ο φύλακας που υπήρχε έξω από την οικία του Γερμανού Πρεσβευτή δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Οι αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» την περιοχή για να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών και ως τώρα υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αφού υπάρχει και το προηγούμενο της τρομοκρατικής ενέργειας το 1999 από την «17Ν».

Οι πρώτες πληροφορίες, προφανώς από τους κάλυκες που συλλέγησαν κάνουν λόγο για επίθεση με ΑΚ-47.

Η κυβέρνηση πάντως το τελευταίο που θα ήθελε ήταν να ανοίξει ένα νέο μέτωπο, και μάλιστα αυτό της τρομοκρατίας με Γερμανικό στόχο, παραμονές μάλιστα της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαικής Ένωσης.

[Πηγή]