Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Επιτέλους ένας Εθνικός θρίαμβος (vid)

ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-1

Στο μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία η Εθνική Ελλάδος ύστερα από την ισοπαλία 1-1, που έφερε με τη Ρουμανία με γκόλ του Μήτρογλου και αυτογκόλ του Τοροσίδη....

Η Εθνική ομάδα έπαιξε με μυαλό, νεύρα και ψυχραιμία και κατάφερε να συγκρατήσει την ρουμανική αντεπίθεση που εκδηλώθηκε από τη μοναδική άτυχη στιγμή της ‘όταν ο Βασίλης Τοροσίδης και στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα από την ελληνική εστία «ξεγέλασε» τον Καρνέζη και αυτή κατέληξε στα δίχτυα στο 54ο λεπτό.

Η ρουμανική αντεπίθεση εκδηλώθηκε αμέσως μετά αλλά έχασε την ορμή της με τη σθεναρή αντίσταση της ελληνικής ομάδας σε συνδυασμό με τις αντεπιθέσεις. Από εκεί και πέρα ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα για τους Ρουμάνους και υπέρ της Εθνικής. Μετά το 80΄το παιχνίδι έλαβε διαδικαστικό χαρακτήρα μέχρι και τη λήξη του.

Στο 1-1 ισοφάρισε η Ρουμανία ύστερα από αυτογκόλ του Βασίλη Τοροσίδη σε μια άτυχη στιγμή για την Εθνική.

Ο «γνωστός ύποπτος» Μήτρογλου εκτέλεσε τη Ρουμανία . Πάγωσε η άμυνά της νομίζοντας ότι είναι οφ-σαίντ και ο Μήτρογλου απλά έκανε αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά! Ρουμανία- Ελλάδα 0-1





Τι είπε ο Σάντος

«Πραγματικά σήμερα αποδείξαμε για άλλη μία φορά πως είμαστε μεγάλη ομάδα. Σε 43 αναμετρήσεις έχουμε μόνο τρεις ήττες και δείξαμε πως αξίζαμε να είμαστε σε Μουντιάλ. Στα δύο τελευταία προκριματικά τουρνουά για Ευρωπαϊκό και Μουντιάλ σε 22 παιχνίδια έχουμε μόλις μία ήττα και τρεις ισοπαλίες, δείχνοντας την αξία της ομάδας και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, στο πρώτο ημίχρονο παρότι η Ρουμανία μπήκε πολύ δυνατά, κάτι που περιμέναμε, σταθήκαμε πολύ καλά και θέλαμε στις αντεπιθέσεις να χτυπήσουμε και το καταφέραμε.

Στο δεύτερο και πάλι οι Ρουμάνοι τα έπαιξαν όλα για όλα, σε μία άτυχη στιγμή ισοφαριστήκαμε, εκεί ίσως να πίστεψαν πως θα το γυρίσουν, όμως εμείς περάσαμε δύσκολες στιγμές και το κρατήσαμε χωρίς βέβαια οι αντίπαλοι να έχουν κάνει κάποια μεγάλη φάση. Η πρόκριση ήταν πέρα για πέρα δίκαιη».

Τι σκέφτηκε με το τέλος του αγώνα:

«Η καρδιά μου σκέφτηκε τρία πράγματα. Το πρώτο να ευχαριστήσω τον Θεό. Το δεύτερο να αφιερώσω την πρόκριση στον ελληνικό λαό και μετά να πάρω τηλέφωνο την μητέρα μου γιατί το ήξερε, μου είχε πει πως θα περνάγαμε».

Που αφιερώνει τη νίκη:

«Περισσότερο με απασχολεί πως ο πατέρας μου πήγε στο χειρουργείο για σπασμένο γόνατο και του αφιερώνω την πρόκριση».

Θα μείνει στην Εθνική:

«Η καρδιά μου μου λέει να μείνω. Το μυαλό μου μου βάζει διάφορα ζιζάνια, οπότε θα δούμε. Τώρα είναι 50-50».

Τα πρώτα συγχαρητήρια

«Συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο και στους παίκτες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για την πανάξια πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Κάθε αποτέλεσμα που έχει θετικό αντίκτυπο για τη χώρα μας, σε οποιοδήποτε τομέα, είναι ευπρόσδεκτο και καλοδεχούμενο, καθώς περνά το μήνυμα ότι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά» σχολίασε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου της Super League για την πρόκριση της εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.Οι ποδοσφαιριστές σημείωσαν μια ακόμα τεράστια επιτυχία φέρνοντας την Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση, το Μουντιάλ, συνεχίζοντας την «παράδοση» που έχουν ξεκινήσει από το 2004. Ευχαριστούμε όλη την οικογένεια της Εθνικής μας Ομάδας, ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και τη διοίκηση της ΕΠΟ για τη χαρά που συνεχίζουν να προσφέρουν στους Έλληνες φιλάθλους, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος Γιάννης Μώραλης.

Το γλέντι

Vasilis Sambrakos

[Πηγή]