Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
Χθες ανακοινώθηκε από τον επίσημο εκπρόσωπο του Βορείου Στόλου, πλοίαρχο Βαντίμ Σέργκα, η διέλευση του πολεμικού πλοίου από τα Στενά του Γιβραλτάρ και η είσοδός του στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το «Πέτρος ο Μέγας»(«Петр Великий») αγκυροβόλησε στο αγκυροβόλιο του Αλμποράν (θάλασσα δυτικής Μεσογείου).
Σύμφωνα με τον Σέργκα, το πλοίο στον βορειοανατολικό Ατλαντικό αντιμετώπισε δύσκολες καιρικές συνθήκες με μεγάλα μέτωπα κακοκαιρίας, αλλά αυτά δεν εμπόδισαν τη διεξαγωγή δεκάδων προγραμματισμένων ασκήσεων στην αντιαεροπορική και ανθυποβρυχιακή άμυνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το καταδρομικό «Πέτρος ο Μέγας» θα έχει τακτική παρουσία σε στρατηγικές περιοχές για τη Ρωσία σε όλους τους ωκεανούς και η επιτήρησή του θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.
[Πηγή]