.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ (vid)

Καθελκύστηκε το stealth DDG - 1000 Zumwalt

Το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε σήμερα την καθέλκυση του νεότερου και πλέον σύγχρονου αντιτορπιλικού παγκοσμίως του DDG-1000 Zumwalt....

Το νέο αυτό σκάφος με την πρωτοποριακή stealth σχεδίασή του αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη κλάση των πολεμικών σκαφών του μέλλοντος αλλάζοντας ριζικά τις σχεδιάσεις των σκάφων επιφανείας. Οι αποκλίνουσες επιφάνειες του κύτους διαχέουν τα Η/Μ κύματα που πέφτουν επάνω του ενώ το επιπρόσθετα το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο απορροφά την επιπλέον ακτινοβολία.

Τα βλήματα που μεταφέρει μπορούν να κτυπήσουν στόχους σε αποστάσεις 160 χλμ. ενώ το κέντρο ελέγχου μάχης έχει κτιστεί επάνω σε λογισμικό linux το οποίο είναι ανοικτής αρχιτεκτονικής επιτρέποντας την σύνδεση νέων συστημάτων COTS.

Το σκάφος έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις σε κλειστές θάλασσας και για επιθέσεις εναντίον στόχων εδάφους, αλλά θεωρείται σίγουρο πως μετέπειτα εξελίξεις του θα χρησιμοποιηθούν και για επιχειρήσεις σε ανοικτές θάλασσες. Το σκάφος είναι έτοιμο κατά 87% και πρόκειται να παραδοθεί στο αμερικανικό Ναυτικό στα τέλη του 2014.

arronlee33

[Πηγή]