.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑ‏ΝΟΥΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

Τα σκοπιανά ορφανά του Μουσολίνι πέτυχαν αλλοίωση εγγράφου στον ΟΗΕ! Η ηγεσία του ΥΠ.ΕΞ. και οι βολεμένοι κρατικοδίαιτοι οφείλουν να παραιτηθούν τώρα....

«ΔΕΝ ΠΗΡΕ… ΕΙΔΗΣΗ (!) ΤΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ Η ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ Ή ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ.;;; ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;;; ΘΕΛΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ»

Συνεχίζεται η κατ’ εξακολούθηση ενδοτική πολιτική σε βάρος της Μακεδονίας μας. Με την εγκληματική αδιαφορία του ΥΠ.ΕΞ. έναντι των εθνικών συμφερόντων της χώρας, συνεχίζεται η δρομολόγηση της παράδοσης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στις ορέξεις των γειτόνων της FYROM.

Οι αντιδράσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου απέναντι σε αλλοίωση κειμένου του ΟΗΕ, στο οποίο και προβάλλονταν οι θέσεις της χώρας μας αναφορικά με τα Σκόπια, ήταν ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή των Παμμακεδονικών Οργανώσεων προς το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, η οποία κοινοποιήθηκε και στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ:

»Δελτίο Τύπου, με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου 2013 και με τίτλο «Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας [ΠΓΔΜ] ζητεί μεγαλύτερη δράση των Ηνωμένων Εθνών στο «θέμα» του ονόματος», εμφανίστηκε στις ειδήσεις της ιστοσελίδας του ΟΗΕ και περιέγραφε την ομιλία του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νικόλα Γκρουέφσκι στη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ [1].

»Το αρχικό κείμενο, μια σύντομη αλλά ισορροπημένη έκθεση, επισήμαινε τις προοπτικές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ οι οποίες παρουσιάστηκαν παράλληλα με την ομιλία του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι. Ωστόσο, κάποιος φαίνεται να προσβλήθηκε από το αρχικό κείμενο γιατί το άλλαξε στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ λίγες μέρες αργότερα. Ως εκ τούτου, παρουσιάστηκαν μόνον οι θέσεις των Σκοπίων ενώ τα ελληνικά επιχειρήματα υπέστησαν λογοκρισία.

»Ενημερωτικά η μικρή πρόταση πως η Μακεδονία είναι το μεγαλύτερο γεωγραφικό και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδας, ήταν η μόνη αναφορά που συνόψισε τα ελληνικά επιχειρήματα σε αυτό το δελτίο Τύπου του ΟΗΕ.

«Γιατί δεν παρενέβη η μόνιμη Διπλωματική Αντιπροσωπεία μας στον ΟΗΕ; Θα αναζητηθούν ευθύνες; Στην περίπτωση που η μόνιμη Διπλωματική Αντιπροσωπεία μας αντελήφθη τις σκανδαλώδεις παρεμβάσεις στα πρακτικά, με ποιόν στα Κεντρικά του ΥΠΕΞ ήλθε σε συνεννόηση για να κάνει η Ελλάδα τα στραβά μάτια», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί σε διάβημα στον ΟΗΕ και να φέρει προς συζήτηση και έγκριση στη Βουλή το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων πριν τη συμφωνία με το Νίμιτς και πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους Σκοπιανούς.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΘΕΜΑ: ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη λύπη, οργή και αγανάκτηση, σας μεταφέρω επιστολή των Παμμακεδονικών Οργανώσεων προς το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, οι οποίες διαμαρτύρονται εντόνως για την αλλοίωση κειμένου του ΟΗΕ, στο οποίο και προβάλλονταν οι ελληνικές θέσεις αναφορικά με τα Σκόπια.

Στην επιστολή τους, που παραδόθηκε και στον δικό μου λογαριασμό του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τις ίδιες τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Εξοχότατε,

Όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Μακεδόνες οι οποίοι ανέρχονται σε 3,5 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, ανησυχούμε για ένα συγκεκριμένο περιστατικό σχετικά με την πρόσφατη λογοκρισία σε δελτίο τύπου των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Το Δελτίο Τύπου, με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου 2013 και με τίτλο «Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας [ΠΓΔΜ] ζητεί μεγαλύτερη δράση των Ηνωμένων Εθνών στο «θέμα» του ονόματος», εμφανίστηκε στις ειδήσεις της ιστοσελίδας του ΟΗΕ και περιέγραφε την ομιλία του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νικόλα Γκρουέφσκι στη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ [1].

Το αρχικό κείμενο, μια σύντομη αλλά ισορροπημένη έκθεση, επισήμαινε τις προοπτικές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ οι οποίες παρουσιάστηκαν παράλληλα με την ομιλία του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι. Ωστόσο, κάποιος φαίνεται να προσβλήθηκε από το αρχικό κείμενο γιατί το άλλαξε στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ λίγες μέρες αργότερα. Ως εκ τούτου, παρουσιάστηκαν μόνον οι θέσεις των Σκοπίων ενώ τα ελληνικά επιχειρήματα υπέστησαν λογοκρισία.

Το Δελτίο Τύπου στη συνέχεια έγινε ένα είδος πανηγυρικός για την ΠΓΔΜ στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Συγκεκριμένα, οι ακόλουθες φράσεις εξαλείφθηκαν:

Παράγραφος 4: «…Ο κ. Γκρουέφσκι αναφέρθηκε στη χώρα του ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», παρά το γεγονός ότι έγινε δεκτή στα Ηνωμένα Έθνη το 1993, με το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Παράγραφος 5: «Η Ελλάδα ονομάζει Μακεδονία την δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή της, που στην αρχαιότητα κατοικούνταν από τους Έλληνες, των οποίων το πιο διάσημο μέλος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος».

Ενημερωτικά η μικρή πρόταση πως η Μακεδονία είναι το μεγαλύτερο γεωγραφικό και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδας, ήταν η μόνη αναφορά που συνόψισε τα ελληνικά επιχειρήματα σε αυτό το δελτίο Τύπου του ΟΗΕ.

Το αρχικό Δελτίο Τύπου μπορεί να βρεθεί τόσο στα ελληνικά όσο και στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και blogs εξέφρασαν την απογοήτευση και ανησυχία τους για την λογοκρισία [2], ενώ μια σκοπιανή φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα επικρότησε την δράση του ΟΗΕ και χρησιμοποίησε ένα αμφισβητήσιμο επίθετο για το όνομα της Ελλάδας, ενώ υπαινίχθη ότι Έλληνες χειρίζονται τις ειδήσεις στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ [3].

Το πρόβλημα του ονόματος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων είναι πολύπλοκο και ο ΟΗΕ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Για την Ελλάδα δεν είναι απλά ένα όνομα. Το θέμα είναι βαθύτερο και περιλαμβάνει την ιστορία, την πολιτιστική συνέχεια και αυτοδιάθεση από την αρχαιότητα, σύγχρονη εδαφική, την δημογραφική ταυτότητα, και πνευματικά δικαιώματα προϊόντων που εξάγονται.

Ωστόσο, ποιος ήταν ο λόγος που η ελληνική επιχειρηματολογία αποσιωπήθηκε σε αυτή την περίπτωση; Ήταν αναληθής; Τα Σκόπια δεν εισάχθηκαν στον ΟΗΕ ως «ΠΓΔΜ» το 1993 με το ψήφισμα 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, παράγραφος 2 [4]; Μήπως η ΠΓΔΜ δεν υπέγραψε τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ το 1995 με την Ενδιάμεση Συμφωνία, αποδεχόμενη τον προσωρινό όρο «ΠΓΔΜ» στο άρθρο 11 της συμφωνίας [5]; Ως φαίνεται ο Πρωθυπουργός Νικόλα Γκρουέφσκι αγνόησε τις αποφάσεις της χώρας του και τις επιθυμίες του ΟΗΕ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης.

Επιπλέον, και παρά το γεγονός ότι προτιμούμε να ασχολούμαστε με το παρόν με σκέψεις για το μέλλον, οι Μακεδόνες ήταν πάντα Έλληνες και ζουν στη Μακεδονία τουλάχιστον για 3000 χρόνια – και ναι, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας [6].

Με τέτοιου είδους πράξεις όπως λογοκρισία ελληνικών στοιχείων για το θέμα αυτό, ο ΟΗΕ αγνόησε μια πιο αποδεκτή και ουσιαστικά πιο αρχαία ιστορία, γεγονός που σημαίνει ότι τα επιχειρήματά μας είναι ασήμαντα – ή, ακόμη χειρότερα, άσχετα και ανάξια μνείας.

Σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε γιατί οι παραπάνω φράσεις εξαλείφθηκαν, από ποιον, και ποιος επέμενε να εξαλειφθούν;

Με εκτίμηση,

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ- Δημήτρης Χατζής, Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά – Δημήτρης Γιαντσούλης, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ»

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Γιατί οι παραπάνω φράσεις εξαλείφθηκαν; Από ποιον και ποιος επέμενε να εξαλειφθούν;

2. Γιατί δεν παρενέβη η μόνιμη Διπλωματική Αντιπροσωπεία μας στον ΟΗΕ; Θα αναζητηθούν ευθύνες;

3. Στην περίπτωση που η μόνιμη Διπλωματική Αντιπροσωπεία μας αντελήφθη τις σκανδαλώδεις παρεμβάσεις στα πρακτικά, με ποιόν στα Κεντρικά του ΥΠΕΞ ήλθε σε συνεννόηση για να κάνει η Ελλάδα τα στραβά μάτια; Παρακαλώ να μου απαντήσετε με συγκεκριμένα ονόματα.

4. Θα προβείτε σε διάβημα στον ΟΗΕ, αναφορικά με τη λογοκρισία που υπέστη το προαναφερόμενο Δελτίο Τύπου;

5. Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι με την ατολμία σας και την εγκληματική σας αδιαφορία, παραδίδετε για μία ακόμα φορά την εξωτερική πολιτική της χώρας βορά στις ορέξεις των γειτόνων της FYROM;

6. Πριν τη συμφωνία με το Νίμιτς και πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους Σκοπιανούς, θα φέρετε προς συζήτηση και έγκριση στη Βουλή το θέμα της ονομασίας, που αποφασίζετε ερήμην του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

[Πηγή]