.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

«Η Σ. Αραβία πίσω από την επίθεση στη Δαμασκό με χημικά»

ΔΗΛΩΣΗ «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ


Τη Σαουδική Αραβία και πιο συγκεκριμένα μια κυβερνητική ομάδα μυστικών επιχειρήσεων δείχνουν διπλωματικές πηγές στη Μόσχα ως το οργανωτικό και εκτελεστικό όργανο των επιθέσεων με χημικά όπλα στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου....

«Βασιζόμενοι σε στοιχεία από μια σειρά πηγών είμαστε σε θέση να συνθέσουμε μια εικόνα για τις επιθέσεις του Αυγούστου», σημείωσε ρωσική διπλωματική πηγή στο Interfax για να συνεχίσει:

«Η χημική αυτή επίθεση που είχε το χαρακτήρα της προβοκάτσιας στο προάστιο Ghouta είχε τη σφραγίδα μιας μυστική ομάδας (black operation team) που έστειλαν οι Σαουδάραβες μέσω Ιορδανίας και οι οποίοι έδρασαν με την υποστήριξη της τρομοκρατικής ομάδας Liwa Al-Islam», σημείωσε.

Μια άλλη πηγή δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο: «Οι Σύροι διαφορετικών πολιτικών προσεγγίσεων συμπεριλαμβανομένων και μερικών εκ των ανταρτών θέλουν να ενημερώσουν τους διπλωμάτες και τα μέλη των διεθνών προγονισμών που εργάζονται στη Συρία, τι ξέρουν γύρω από το έγκλημα και για το ποιες δυνάμεις το ενορχήστρωσαν».

Η Liwa Al-Islam είναι μια ισλαμική ένοπλη οργάνωση η οποία επιχειρεί κοντά στη Δαμασκό και η οποία διευθύνεται από τον γιο ενός Σαουδάραβα σαλαφιστή κληρικού. Η οργάνωση έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση του Ιουλίου του 2012 στη Δαμασκό όπου σκοτώθηκαν ο Σύρος υπουργός Αμύνης Dawoud Rajiha ο υφυπουργός Asef Shawkat και βοηθός αντιπροέδρου της χώρας Hassan Turkmani.

[Πηγή]