Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Δύο νέα αποβατικά – Καταφθάνει και το Priazovye

Ενισχύεται περαιτέρω ο Ρωσικός Στόλος στη Μεσόγειο με την άφιξη δύο επιπλέον αποβατικών σκαφών και του σκάφους συλλογής πληροφοριών και καταγραφής δεδομένων Priazovye....

Όλα αυτά την ώρα που στην Αγία Πετρούπολη συγκαλείται η διάσκεψη των G20 με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και τον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama να είναι έτοιμοι να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους για το θέμα της Συρίας.

Όπως έχουμε αναφέρει και σχετικά η ρωσική ναυτική δύναμη η όποια ήδη επιχειρεί στην Α. Μεσόγειο αποτελείται από ένα αντιτορπιλικό το Admiral Panteleyev, μια φρεγάτα την Neustrashimy και δύο μεγάλα πλοία αποβατικών επιχειρήσεων τα Admiral Nevelsky και Alexander Shabalin. Η νέα ομάδα των σκαφών που αναμένεται φτάσει στην περιοχή αύριο αποτελείται από τα αποβατικά Novocherkassk και Minsk μαζί με το Priazovye. Όλη αυτή η δύναμη συμπληρώνεται από αριθμό μικρότερων βοηθητικών σκαφών και πετρελαιοφόρων.

Παράλληλα όπως έχουμε αναφέρει αναμένεται και το καταδρομικό "Moskva" από το βόρειο Ατλαντικό μαζί με τη δική του ομάδα σκαφών.

[Πηγή]