.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ποια είναι η "λευκή χήρα", η γυναίκα "εγκέφαλος" του μακελειού στην Κένυα (ΦΩΤΟ)


Μητέρα δυο παιδιών, κόρη στρατιωτικού και γυναίκα ενός από τους βομβιστές του Λονδίνου είναι η «λευκή χήρα», η Βρετανίδα που θεωρείται εγκέφαλος του μακελειού στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι της Κένυας....

Η χήρα του Ζερμέν Λίντσεϊ, ενός από τους βομβιστές του Λονδίνου, που πυροδότησε τα εκρηκτικά μέσα σε συρμό στη γραμμή Piccadilly στις 7 Ιουλίου 2005 παρασύροντας στο θάνατο 26 ανθρώπους, είναι η «εγκέφαλος» της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι.

Μια λευκή γυναίκα με βέλο έδινε εντολές στα αραβικά, είπαν στη Daily Mail. Η Σαμάνθα Λιούθγουέιτ είναι Βρετανίδα, κόρη στρατιωτικού και απέκτησε δυο παιδιά με τον Λίντσεϊ.



Η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε στο twitter πως η «λευκή χήρα» από τη Βρετανία ανήκει στις τάξεις της. «Η Σεραφίγια (σ.σ. το μουσουλμανικό της όνομα) Λιούθγουέιτ γνωστή ως Σαμάνθα είναι μια γενναία γυναίκα. Είμαστε ευτυχισμένοι που ανήκει στις τάξεις μας» έγραψε το μήνυμα στο twitter.

Η Σαμάνθα Λιούθγουέιτ είχε αρνηθεί πως γνώριζε οτιδήποτε για την απόφαση του άνδρα της να είναι μέρος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Τέθηκε υπό παρακολούθηση αλλά μερικούς μήνες μετά, «βγήκε» και οι πάντες έχασαν τα ίχνη της. Μέχρι που μετά από 8 χρόνια εμφανίστηκε ξανά αυτή τη φορά σαν «λευκή χήρα».



Η 29χρονη κόρη του στρατιωτικού από το Banbridge της Ιρλανδίας το έσκασε μαζί με τις δυο ανήλικες κόρες της. Φέρεται να είναι η χρηματοδότης, εκείνη που στρατολογεί και εκπαιδεύει γυναίκες για την Αλ Κάιντα. Κατηγορείται πως βρίσκεται πίσω από επιθέσεις με χειροβομβίδες σε λαούς «απίστων» και σε μπαρ όπου θαμώνες έβλεπαν αγώνες του Euro 2012.

Η Λιουθγκέιτ είναι πίσω από τη σφαγή στην Κένυα. Στο εμπορικό κέντρο Wastgate σφαγιάστηκαν γυναίκες, άνδρες και παιδιά.

Οι δράστες εκτέλεσαν όποιον δεν ήξερε να απαγγείλει το Κοράνι ή να προφέρει το όνομα της μητέρας του Μωάμεθ.

Αφού κατέστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας για να μη μπορούν οι δυνάμεις ασφαλείας να τους παρακολουθήσουν, ακρωτηρίασαν τα θύματά τους. Σύμφωνα με τη Daily Mail έκοψαν τα χέρια των νεκρών και τους έκαψαν τα πρόσωπα για να μη μπορεί να τους αναγνωρίσει κανείς.


[Πηγή]