.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μπούμερναγκ επιστρέφει στην κυβέρνηση η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής

- ΚΟΛΑΦΟΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ -
ΚΡΑΞΙΜΟ ΝΟΜΙΚΩΝ

Μπούμπερανγκ γυρίζει στην κυβέρνηση η συντονισμένη επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής. Αυτό προκύπτει απ’ όλες τις διαδικτυακές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο και καταδεικνύουν την καχυποψία μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού....
ότι η υπόθεση ήταν στημένη, υπό το φόβο προφανώς των ποσοστών του Λαϊκού Συνδέσμου στις Δημοτικές εκλογές.

Η Χρυσή Αυγή διατηρεί σε υψηλά ποσοστά τις δυνάμεις της, τη στιγμή που η Ν.Δ. καταγράφει στις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις μικρή αύξηση, στα όρια του στατιστικού λάθους.

Στο μεταξύ ποινικολόγοι καταρρίπτουν το «κατηγορητήριο» σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ συνταγματολόγοι χαρακτηρίζουν "αστείες" τις θεωρίες περί νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αποφυγή εκλογών σε περίπτωση παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στους κόλπους της κυβέρνησης υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία από τους χειρισμούς που έχουν γίνει προκειμένου να κηρυχθεί η Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση». Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πώς η όλη επιχείρηση έγινε εκ του προχείρου, με στοιχεία που δεν τεκμηριώνονται και δεν μπορούν να σταθούν στη Δικαιοσύνη.

Ο βασικός λόγος της ανησυχίας είναι πως μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού έχει αντιληφθεί πώς η υπόθεση ήταν στημένη, μεθοδευμένη και υπαγορευμένη από το εξωτερικό, με χαρακτηριστικά και πιθανής προβοκάτσιας. Κι αυτό γιατί διέβλεπαν την αλματώδη άνοδο της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις και την επιτυχία που θα είχε στις Δημοτικές εκλογές χτυπώντας στα ίσια μεγάλους Δήμους της χώρας.

Αυτό αποδεικνύουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έγιναν μέσω του διαδικτύου, και οι οποίες παρά την στόχευση να ενισχύσουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής (στην πλειονότητα των περιπτώσεων) πέτυχαν παταγωδώς. Εξαιτίας μάλιστα αυτού, πολλά μέσα «εξαφάνισαν» από τα site τους τις δημοσκοπήσεις αυτές.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο site των «Παραπολιτικών» η Χρυσή Αυγή έφτασε στο σημείο να συγκεντρώνει ακόμη και το 49% των ψήφων, με τη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ να πιάνουν μετά βίας 15%. Κάτι που ανάγκασε του ιθύνοντες να διακόψουν την ψηφοφορία και να «κατεβάσουν» τη δημοσκόπηση.

Ακόμη και τα στοιχεία ηλεκτρονικής δημοσκόπησης που διενήργησε το «Βήμα» δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά για την κυβέρνηση, αφού μεγάλο ποσοστό αμφισβητεί τις διώξεις σε βάρος βουλευτών της Χρυσής Αυγής και εμφανίζει το κόμμα με υψηλά ποσοστά. To έταιρο site του Ομίλου, το in.gr δείχνει πώς το 30% των Ελλήνων τάσσεται κατά των συλλήψεων των βουλευτών του Λαικού Συνδέσμου.

Με λίγα λόγια φαίνεται πώς η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής γυρίζει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Κι αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι τα οφέλη που προσδοκούσε από την… εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής δεν φαίνονται σε καμία απολύτως δημοσκόπηση. Η Ν.Δ. παραμένει καθηλωμένη στα ποσοστά του 21%-22%. Έχει πιάσει δηλαδή "ταβάνι" και η μικρή αύξηση που φαίνεται να παρουσιάζει της τάξεως τις 1 ή της 1,5 ποσοστιαίες μονάδες είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στα αζήτητα με ένα 5%-5,5%.

Κι αυτά τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί δεν έχει συγκεντρώσει ποσοστό μικρότερο του 6,8% ή 6,9%. Ποσοστό με το οποίο μπήκες στη Βουλή μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Η υπόθεση πάντως για την κυβέρνηση μπορεί να εξελιχθεί σε κόλαφο αν επιβεβαιωθούν όσα υποστηρίζουν γνωστοί ποινικολόγοι για το κατηγορητήριο σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αν δηλαδή καταρρεύσει αυτό.

Ο Μ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε από τους πρώτους πως οι διώξει σε βάρος των βουλευτών του Λαικού Συνδέσμου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης «δεν στέκουν νομικά». «Όλες οι τοποθετήσεις που έχουν γίνει είχαν πολιτική χροιά» και «όλη αυτή η ποινική διαδικασία και τη σύλληψη ενός εκλεγμένου από τον ελληνικό λαό, από άποψη ποινικής δικονομίας και ποινικού δικαίου, δεν μπορεί να σταθεί στα δικαστήρια». Είναι μερικές απο τις επισημάνεις που έχει κάνει.

Και ο Αλέξης Κούγιας κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος λέγοντας πως «το κατηγορητήριο είναι διάτρητο στην καλύτερη περίπτωση και οι κατηγορίες αστήρικτες και "ορφανές" από στοιχεία». Όπως εξήγησε ο ίδιος "το έγκλημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση είναι δευτερεύον και για να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες έπρεπε να υπάρχει ένα πρωτεύον έγκλημα όπως η ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία".

Πολλοί ακόμη είναι οι ποινικολόγοι που κράζουν την κυβέρνηση και πιστεύουν πώς το κατηγρητήριο θα καταπέσει.

Ένα άλλο χαστούκι έρχεται για την κυβέρνηση από τους συνταγματολόγους, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουν πώς μπορούν να αποφευχθούν εκλογές σε περίπτωση παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση ωστόσο ονειρεύεται νομικές ρυθμίσεις (γελάνε όλοι) και πιστεύει πώς μπορεί να αποφύγει τις εκλογές για να μην δυσαρεστήσει την τρόικα.

Θέλοντας η μη τις πολιτικές εξελίξεις, που φαίνεται να είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα, θα τις διαμορφώνει η Χρυσή Αυγή.

[Πηγή]