.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Νέα πύρινα μέτωπα στη Ρόδο

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Συναγερμό» σήμαναν στην πυροσβεστική δύο νέες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Ρόδο, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη. Κάτι που ενισχύει τις υπόνοιες πως πρόκειται για εμπρησμό....

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 3.25, κοντά στο σκουπιδότοπο της Σαλάκου σε δασική περιοχή, με δύο μέτωπα. Ελάχιστη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν νέες εστίες στην Αγία Αννα και τα Καλαβάρδα.

Οι πυροσβέστες, με τη συνδρομή των κατοίκων, περιόρισαν το ένα μέτωπο της Σαλάκου, αλλά ακόμη δίνουν μάχη με το δεύτερο που είναι σε δύσβατη περιοχή. Ακόμη, περιορίστηκε το ένα μέτωπο στην Αγία Αννα με τη βοήθεια εθελοντών.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 30 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος ένα ελικόπτερο και καταφθάνουν στο νησί τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

[Πηγή]