.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Βιτρίνα η Αλβανοβρετανική άσκηση Albanian Lion;;;


Εδώ και τρία χρόνια οι Βρετανικές δυνάμεις εκπαιδεύουν τις Αλβανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τους ετοιμάζουν προκειμένου να λάβουν μέρος σε αποστολές μάχης, όχι μόνο στη στεριά αλλά σε θάλασσα και αέρα....

Για το λόγο αυτό , οι βρετανικές δυνάμεις για τρία χρόνια αναπτύσσουν κοινή άσκηση με Αλβανικές δυνάμεις στο νησί Σάσων στην Αυλώνα, που χωρίζει την Αδριατική Θάλασσα με το Ιόνιο Πέλαγος.

Η επιχείριση που ονομάζετε " Albanian Lion 2013 " αναφέρεται ως η πιο σημαντική κοινή άσκηση τα τελευταία 20 χρόνια μεταξύ Βρετανίας και Αλβανίας και εμπλέκονται τρεις χιλιάδες Βρετανοί και χίλιοι Αλβανοί στρατιώτες. Είναι σαφές ότι οι Βρετανοί θεωρούν το νησί Σάσων ως ένα ιδανικό μέρος για εκπαιδεύσεις στην ξηρά, στην θάλασσα και τον αέρα.

Στην εποχή του κομμουνισμού ήταν στρατιωτική βάση και η οχύρωση που έχει μείνει από την εποχή εκείνη χρησιμοποιείτε στο μέγιστο σε αυτή τη σημαντική άσκηση. Τα τελευταία χρόνια, το μοναδικό αλβανικό νησί και τα ξεχασμένα κτίρια - ερείπια του πάλαι ποτέ κομμουνισμού έχει γίνει μόνιμος τόπος στρατιωτικών ασκήσεων ξένων δυνάμεων .

Πάντως πολλοί πολεμικοί αναλυτές δεν διστάζουν να συνδέσουν την στρατιωτική κοινή άσκηση με την αναμενόμενη επίθεση στην Συρία. Αν κρίνουμε και από την πρόσφατη είδηση πως η Αλβανία έσπευσε πρώτη μαζί με την Γαλλία να δηλώσει παρόν στις "επικείμενες" στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Λίγες μέρες πριν και η βρετανική εφημερίδα "The Guardian " έγραφε ότι τα Βρετανικά πλοία βρίσκονται στο νησί Σασών σε επιφυλακή για επίθεση στην Συρία. Ο Αλβανός αρχηγός του στρατού δηλώνει ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε στρατιωτική αποστολή του αναθέσει η πολιτική ηγεσία της χώρας.

[Πηγή] 

Το είδαμε εδώ