.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Aπίστευτες προκλήσεις των Αλβανών στη Πρεμετή! (vid)

"ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΜΠΑΝΑ"

Σκηνές αγριότητας σε βάρος κληρικών έλαβαν χώρα την Παρασκευή στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή στην Αλβανία....

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες, μια ομάδα δημοτικών υπαλλήλων άδειασε τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες και προσκυνητάρια, ενώ πήραν ακόμη και τη καμπάνα!

Πάντως, η ελληνική Πρεσβεία και οι Ελληνικές Προξενικές Αρχές έχουν λάβει οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τα βίαια επεισόδια στην Πρεμετή.

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του και χαρακτήρισε «πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες» την βίαιη απομάκρυνση κληρικών, τη σφράγιση του ιερού Ναού, την επομένη μάλιστα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την παρεμπόδιση πιστών να προσέλθουν στον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας, καθώς και την αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του Ναού.

«Ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των χώρων λατρείας και η ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι χαρακτηριστικό εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους δικαίου και θεμελιώδες στοιχείο του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού», αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και εκφράζει την ελπίδα του οι ενέργειες αυτές, «να έγιναν ερήμην της Αλβανικής κυβέρνησης».

«Η Πρεσβεία μας και οι Προξενικές μας Αρχές στη χώρα έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα», καταλήγει.






vasil19841

balkanwebvideo

[Πηγή]