.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Νέα παιχνίδια Νταβούτογλου με τη Θράκη!


Με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου και την επιτροπή που τον συνόδευε συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου,....
ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια της τουρκικής πολιτικής ελίτ για αποσταθεροποίηση της συγκεκριμένης περιοχής.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του ύπαρχου του «Τιτανικού» και (δυστυχώς) υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας Ευ. Βενιζέλου στην Αγκυρα, όπου και συναντήθηκε με τον κ. Νταβούτογλου, την παραμονή μάλιστα του Αττίλα 1, που αιματοκύλισε το μαρτυρικό νησί της Κύπρου.

Ειδικότερα, η συνάντηση Νταβούτογλου - Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης έγινε στο ξενοδοχείο «Conrad» και οι πόρτες της αίθουσας ήταν κλειστές για τον Τύπο, καθώς ήταν κοινή επιθυμία να υπάρξει απόλυτη μυστικότητα. Διήρκεσε περίπου μία ώρα και εξετάστηκαν όλα τα θέματα της Δυτικής Θράκης.

Πληροφορίες που διέρρευσαν, έστω και με το σταγονόμετρο, ήθελαν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που ονειρεύεται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να έδωσε οδηγίες πώς θα κινηθούν οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης, ενώ παράλληλα τους έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχει πλήρης υποστήριξη σε αυτούς «από τη μητέρα πατρίδα» σε χρήμα αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό. Κάθε αίτημά τους για παροχή βοήθειας έγινε δεκτό από τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι προκλητικότατες αυτές ενέργειες, που όχι μόνο έρχονται σε αντίθεση με οποιαδήποτε διεθνή συνθήκη, αλλά την παραβιάζουν κατάφωρα, δεν συναντούν καμία -μα απολύτως καμία- αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Αντίθετα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συναντήθηκε προ ημερών με τον Τούρκο ομόλογό του, αντάλλαξε… θερμές χειραψίες.

Βέβαια, ο κ. Νταβούτογλου είχε κάθε λόγο να βλέπει τον Ευ. Βενιζέλο και να γελάει πλατιά μπροστά στις φωτογραφικές μηχανές. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες, έχουν φτάσει σχετικές αναφορές στο υπουργείο Εξωτερικών για τις μεθοδεύσεις της Αγκύρας, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία ότι υπάρχει σχέδιο από την Τουρκία, η οποία θα επιχειρήσει να «κοσοβοποιήσει» τη Θράκη. Καλλιεργεί και παγιώνει ένα καθεστώς που στη συγκεκριμένη στιγμή θα το ενεργοποιήσει και θα έχει ως αποτέλεσμα δυσμενείς εξελίξεις για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Απλά περιμένει να διαμορφωθούν οι καταλληλότερες γι' αυτήν συνθήκες.

Στη διπλωματία η σιωπή και η καθολική απραξία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σηματοδοτούν την αποδοχή καταστάσεων. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τη μη αξιοποίηση των πληροφοριών, καθώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη ευαισθησία από το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό που σχεδιάζουν κάποιοι κύκλοι στην Τουρκία με μεθοδικότητα είναι η «αυτοδιάθεση της Θράκης».

[Πηγή]