Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Λικέρ ελιάς από την Κρήτη

Το ηδύποτο που κάνει θραύση

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσωπική της ζωή, η 56χρονη Καίτη Ντιναπόγια, δεν το έβαλε κάτω. Αντιθέτως, άρχισε να πειραματίζεται, προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην....

Τελικά, όχι μόνο κατάφερε να ορθοποδήσει, αλλά το προϊόν που προωθεί έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, η Καίτη Ντιναπόγια άρχισε να ασχολείται πιο ενεργά με αυτό που της άρεσε – τα τελευταία 20 χρόνια ασχολούνταν με τη βιοκαλλιέργεια – με τις ομορφιές της φύσης και ξεκίνησε σιγά-σιγά να μαζεύει λουλούδια, βότανα, να αξιοποιεί τα φρούτα, να τα ετοιμάζει για να τα προσφέρει στο… ποτήρι.

Ξεκίνησε δηλαδή να παρασκευάζει λικέρ, σιρόπια και στο ενδιάμεσο να αρωματίζει και την ζάχαρη κι από γλυκιά να την κάνει πότε μυρωδάτη και – γιατί όχι; – και καυτερή! Τώρα έχει προχωρήσει και ένα βήμα παραπέρα και έφτιαξε και ένα λικέρ με τον πλούτο της Κρήτης: την ελιά.

Το λικέρ αυτό με την ελαφριά πικρή γεύση το παρουσίασε πρόσφατα στην έκθεση «Ημέρες Γαστρονομίας – Ονομασία Προέλευσης Ελληνική», που έγινε στο Μουσείο Μπενάκη και έκανε θραύση.

[Πηγή]