.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η κατάρρευση εσόδων φέρνει νέα μέτρα και... νέα κυβέρνηση;;;

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ "ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ"
Προϋπολογισμός, τέλος!

H έκταση κατάρρευσης του οικονομικού σχεδίου της χώρας γα το 2013, δηλαδή της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, είναι τέτοια μέχρι στιγμής που ουσιαστικά "κλειδώνει" νέα μέτρα μέχρι το τέλος της χρονιά....

Ο Προϋπολγισμός έχει ήδη πέσει έξω κάπου 4 δισ. ευρώ. Τα λιξηπρόθεσα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο είναι πλέον τέτοιας έκτασης που κανείς δεν μπορεί να προβέψει τι μπορεί να συμβεί.

Οι πολίτες δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τα της καθημερινής τιους διαβίωσης, πόσο μάλλον τις υποχρεώσεις τους στην εφορία.

Το ότι οι δαπάνες έχουν μειωθεί και για μία ακόμα φορά σημαντικά, όχι απλώς δεν λέει τίποτα, αλλά επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση καθώς η μείωση των δαπανών δεν βασίζεται τον εξορθολογισμό των δαπανών, αλλά στην εξαέρωση των δημοσίων επενδύσεων. Και εξαέρωση δημοσίων επενδύσεων σημαίνει ανεργία και ακόμα χαμηλότερη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποδίδουν τη μείωση των εσόδων στην καθυστέρηση αποστολής των εκκαθαριστικών για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας προηγούμενων ετών, στις αλλεπάλληλες παρατάσεις που έχουν δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αλλά αυτά είναι αστεία πράγματα.

Δηλαδή όταν θα γίνουν αυτά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έρθει "στα ίσα του" ο Προϋπολογισμός;

Μόνο από τους φόρους στην περιουσία η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα είναι πάνω από 300 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να καλυφθεί αυτό το κενό τους επόμενους έξι μήνες.

Βεβαίως είναι πια σαφές ότι οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όταν θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Τον Μάιο, τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν πάνω από 800 εκατ. ευρώ ενώ από την αρχή του έτους έχουν αυξηθεί πάνω 3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της είσπραξης των φόρων καθώς στους τελευταίους μήνες του έτους θα υπάρχουν για τον απλό φορολογούμενο πολλές δυσβάσταχτες υποχρεώσεις.

Τα νέα μέτρα είναι τόσο σίγουρα όσο σίγουρο είναι ότι ούτε οι νυν φόροι, ούτε οι επόμενοι θα πληρωθούν.

Η χώρα χρειάζεται φορο-απελευθέρωση. Χρειάζεται κατάργηση κατηγοριών φόρων και μείωση των εναπομείναντων. Η "καραμέλα" της φοροδιαφυγής δεν είναι δικαιολογεί πλέον την εκτέλεση ενός ολόκληρου έθνους.

Φοροδιαφυγή αυτή την στιγμή δεν υπάρχει στην χώρα στην έκταση που υποστηρίζεται ότι υπάρχει. Και να υπάρχει, όπως λένε, που είναι;;; Στις ελληνικές τράπεζες αποκλείεται, αφού όλοι οι μεγάλοι λογαριασμοί πάνω από 100.000 ευρώ ελέγχονται.

Στο εξωτερικό δεν μπορεί να φύγει ούτε ένα ευρώ, χωρίς να ελεγχθεί. Που είναι η φοροδιαφυγή για τα μάτια της οποίας εξοντώνουν μια ολόκληρη χώρα;

Το βέβαιο είναι ότι τρόϊκα θα επιβάλλει νέα μέτρα. Αλλά το αμέσως επόμενο ερώτημα - εκτός από το πού θα βρουν πολίτες να τα πληρώσουν - πόσος χρόνος θα μείνει στην κυβέρνηση για να μπορέσει να επιβιώσει...

[Πηγή]