Τρίτη 14 Μαΐου 2013

O κόσμος χόρτασε με το παραπάνω, από το Ισλάμ


Η μη ανοχή του Ισλάμ είναι σήμερα ένα από τα φαινόμενα του δυτικού κόσμου. Τέτοιο είναι το συμπέρασμα των τελευταίων κοινωνιολογικών ερευνών....

Την απειλή από την παρουσία και την εξάπλωση του Ισλάμ την αισθάνονται όλοι - από τις ΗΠΑ μέχρι την Ασία.

«Το Ισλάμ θα επιστρέψει στην Ευρώπη ως κατακτητής και νικητής, αν και είχε εκδιωχθεί δύο φορές από ήπειρο».Τέτοια δήλωση έκανε μετά το θάνατο του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ ένας από τους ηγέτες των ριζοσπαστών ισλαμιστών και υποσχέθηκε να δώσει στους Χριστιανούς «μόνο μια επιλογή - να ασπαστούν το Ισλάμ ή να πληρώσουν το jizya (δηλαδή τον φόρο που επιβάλλεται στους μη μουσουλμάνους για το δικαίωμα να ζουν σε μια ισλαμική χώρα). 

E-ΡOΔIOΣ: Να μια καλή ιδέα φορολογίας, για τον κ. Στουρνάρα. Εκατομμύρια οι ισλαμιστές μετανάστες στην Χριστιανική Ελλάδα...

Είναι προφανές ότι τέτοια πρόβλεψη που κάποτε φαινόταν αφάνταστη σήμερα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, στο εγγύς μέλλον, πρώτη μουσουλμανική χώρα στη Δυτική Ευρώπη μπορεί να γίνει η Γαλλία, όπου ο αριθμός των λευκών Γάλλων - μουσουλμάνων ξεπερνά ήδη τις 50 χιλιάδες.

Το καταλαβαίνουν αυτό στο μέγιστο βαθμό και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι, κάτι που αποδεικνύεται από μια πρόσφατη μελέτη του Ιδρύματος Μπέρτελσμαν. Οι κοινωνιολόγοι έχουν επισημάνει ότι την απειλή της εξάπλωσης του Ισλάμ την αισθάνονται πάνω από τους μισούς Ισπανούς και τους κατοίκους του Ισραήλ, καθώς επίσης και το 42% των Αμερικανών. Στην Ευρώπη, ο υψηλότερος «βαθμός» απόρριψης του Ισλάμ καταγράφηκε στην Ισπανία και την Ελβετία.

Κατά τη διάρκεια μερικών δεκαετιών, οι δημογραφικές και οικονομικές δυσκολίες ανάγκαζαν τις χώρες της ΕΕ να νομιμοποιήσουν και να προωθούν ακόμα τη μετανάστευση από τις μουσουλμανικές χώρες. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θεωρούσαν μη ευγενική ακόμα και την ερώτηση: είναι συμβατή, κατ 'αρχήν, η σύγχρονη Ευρώπη με το Ισλάμ. Προωθούσαν τις ιδέες της ανοχής και της πολυπολιτισμικότητας. 

Την περίοδο που ο Σάμουελ Χάντιγκτον στο περιβόητο βιβλίο του «Σύγκρουση των πολιτισμών» ισχυριζόταν ότι η Ευρώπη και το Ισλάμ είναι δύο αντίποδες, δύο αρχικά εχθρικοί και ανταγωνιστικοί πολιτισμοί, επικρατούσε η γνώμη ότι η ενσωμάτωση της μουσουλμανικής διασποράς στην ευρωπαϊκή κοινωνία θα συντελεί στην προσέγγιση του χριστιανικού και του ισλαμικού πολιτισμού. Στην πραγματικότητα, όμως όλα έχουν εντελώς διαφορετικά.

Εξάλλου, ο πολιτικός επιστήμονας, δημοσιογράφος και θεολόγος Ανατόλι Κράσικοφ θεωρεί ότι σε περίπτωση που η Ευρώπη θα δρά σοφά, ο μουσουλμανικός κόσμος μπορεί να γίνει ισχυρός σύμμαχος και όχι άσπονδος εχθρός:

- Το Ισλάμ, όπως είναι δεν είναι φοβερό πράγμα για την Ευρώπη. Άλλο είναι ότι στο Ισλάμ υπάρχουν πολλά και διάφορα ρεύματα. Εκεί ισχύει η Σαρία. Η τύχη της Ευρώπης εξαρτάται από το πώς οι Ευρωπαίοι θα αντιδράσουν σ’ αυτούς τους νέους εποίκους στην επικράτειά τους. Θα είναι σε θέση να βρουν κοινή γλώσσα μαζί τους; Εννοείται ότι αυτό δεν θα επιτευχθεί με τα κατασταλτικά μέτρα, γεγονός που δεν σημαίνει ωστόσο ότι πρέπει να ανέχονται την τρομοκρατία. 

Αλλά αυτή η τρομοκρατία μπορεί και πρέπει να καταπολεμάται μαζί με τους μουσουλμάνους. Γιατί διαφορετικά θα φουντώνει όλο και περισσότερο το κύμα αμοιβαίας δυσπιστίας και αμοιβαίας αντιπάθειας, γεγονός που απειλεί σοβαρούς κλονισμούς όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και τις άλλες ηπείρους.

Λιουμπόφ Κουριάνοβα

[Πηγή]