.

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Εἶναι ὅλοι οἱ Εὐρωπαῖοι Ἕλληνες;


Όλοι οι Ευρωπαίοι Έλληνες είναι και μας το κρύβουν: Το 1857 στο Λονδίνο εκδόθηκε βιβλίο του Ρ. Μόργκαν που διαβάζουμε....

«Η καταγωγή του Βρετανικού λαού από την Τροία και τους Τρώες ποτέ δεν αμφισβητήθηκε εδώ και δεκαπέντε αιώνες. Οι γενεαλογίες όλων των Βρετανών βασιλιάδων ανάγονται στον Αινεία.»
Από τους θρύλους των Κελτών γράφω ένα μικρό απόσπασμα. «Λες κι ο ουρανός βοσκός πίσω στη γη γύριζε το κοπάδι. Οι θεοί πρόβαλλαν από της Ελλάδας τους σκιερούς ναούς, καθώς η ομίχλη στροβιλίζονταν και λαμπύριζε έτσι από ψηλά τα άστρα αφουγκραζόταν πάνω από τα άδεια βάθη.»

Γνωρίζουμε για τους θεούς των Βίκινγκς από ένα ποιητικό - θεολογικό έργο του 1220 γραμμένο στα ισλανδικά από τον Ισλανδό Snorri, που είναι γνωστό σαν «Prose Edda». Τι λέει ο Snorri για τους θεούς των Βίκινγκς στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου του, το Gylfaginning; «O Θωρ, γιός του Οντίν και θεός του κεραυνού ήταν εγγονός του βασιλιά της Τροίας Πριάμου. Ο γιός του Θωρ, ο Οντίν ο Σοφός παντρεύτηκε την Φριγκ και μετακινήθηκαν βόρεια προς τη Γερμανία κι από κει στη Σουηδία, Δανία και Νορβηγία, αφήνοντας σε κάθε ένα από τα παιδιά τους κι ένα βασίλειο για να το κυβερνούν. Ειδικά στη Σουηδία, ο Οντίν καθιερώνει ένα σύστημα διακυβέρνησης και έναν κώδικα νόμων με βάση το σύστημα της Τροίας».

Βλέπουμε ό,τι όλη η Ευρώπη και η Ιταλία κατάγονται από τους Τρώες. Οι Τρώες όμως ήταν Έλληνες.
Ο Έλληνας Δάρδανος θα εγκαταλείψει την γενέτειρα του νήσο Σαμοθράκη και θα πέραση στην απέναντι μικρασιατική ακτή. Γιος του Δαρδάνου ήταν ο Εριχθόνιος ο οποίος θα αποκτήσει από την Αστυόχη τον Τρώα. Ο Τρώς θα διαδεχθεί τον πατέρα του και θα ονομάσει όλη την χώρα Τροία. Σύμφωνα με τον Θουκιδίδη, ο Όμηρος δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στους δύο (Έλληνες και Τρώες) ούτε αποκαλεί τους μεν Έλληνες τους δε βαρβάρους και μάλιστα σημειώνει ότι μιλούσαν την ίδια γλώσσα, καθώς οι δύο πλευρές συνεννοούνταν απευθείας χωρίς τη βοήθεια διερμηνέα κατά τον πόλεμο . (Θουκιδ. «Ιστορία των Πελοποννησιακών Πολέμων, Α, 3).
Επομένως όλη η Ευρώπη, που μας κάνει την πολιτισμένη, Ελλάδα είναι.

Γι΄ αυτό μας μισούν. Έφαγαν φάπα από τους Ελλαδίτες στην Τροία . Επάνω η Τροία σε αναπαράσταση.
περιοδικό ἀναζήτησις

Λίγο διαφωνῶ μὲ τὸ παραπάνω, ὅσον ἀφορᾷ στὰ συμπεράσματα.
Σαφῶς καὶ οἱ Τρῶες πρέπει νὰ ἦταν πρωτοξάδελφά μας.
Σαφῶς καὶ ὁ Αἰνείας ἔφθασε στὴν Ῥώμη, κατὰ πῶς λέν οἱ γραφές.
Ἀλλά ἀπό ποῦ κι ὡς ποῦ οἱ Βίκινγς ἀπόγονοι τῶν Τρώων;
Αὐτὸ ξεπερνᾶ κάθε φαντασία.

Βέβαια, καὶ οἱ Ῥῶσσοι τὸ παλεύουν γιὰ νὰ γίνουν Ἕλληνες… Καὶ οἱ Γάλλοι… Καὶ οἱ Γερμανοί… Καὶ οἱ Ἰσπανοί… Καὶ οἱ Τοῦρκοι… Καὶ οἱ Βούλγαροι… Καὶ οἱ Βαρδαρσκανοί… Καὶ τέλος πάντων ὅλοι τους ἀναζητοῦν τρόπους νὰ συνδέσουν τοὺς ἑαυτούς τους μὲ ἕνα γνωστὸ παρελθόν, τὸ ὁποῖον ἔχει ταὐτότητα καὶ φέρει πληροφορία καὶ πολιτισμό. Κατανοητόν. Ἔως καὶ τὰ ἀμερικανὰ θεωροῦν ἑαυτοὺς ἀπ’ εὐθείας ἀπογόνους τοῦ δημοκράτου Περικλέους. Ἀλλὰ ἀπὸ τὸ «θὰ ἤθελαν» ἔως τοῦ «ἔγιναν» ἔχει μίαν ἀπόστασι… Πολὺ μεγάλη!
Φιλονόη

Υ.Γ. Κατὰ πῶς τὰ λέν, αὐτὸς ὁ Αἰνείας, παρέα μὲ τὸν Ἡρακλῆ, δὲν ἄφησαν κρεβάτι γιὰ κρεβάτι… Καρπερότατοι καὶ παραγωγικότατοι!

[Πηγή]