.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ισχυρές εκρήξεις (συνδυασμένες) στην Βοστώνη (video)


Σειρά εκρήξεων (τουλάχιστον δύο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) πραγματοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Βοστώνης....

Οι εκρήξεις έγιναν κατά τη διάρκεια και στη διαδρομή του Μαραθωνίου της Βοστώνης.
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί δεκάδες τραυματίες και όχι για νεκρούς.


Οι πρώτοι τραυματίες μεταφέρθηκαν ήδη σε νοσοκομεία της πόλης.
Πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν την ύπαρξη τριών νεκρών (μέχρι στιγμής).
Οι εκρήξεις έγιναν κοντά στο σημείο τερματισμού του Μαραθωνίου της πόλης, ένα αθλητικό γεγονός που είναι από τα μεγαλύτερα των ΗΠΑ.


Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό τι ακριβώς συνέβη, αλλά οι πρώτες υποψίες στρέφονται προς την κατεύθυνση τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι εκρήξεις μοιάζουν να είναι συνδυασμένες, αφού έγιναν με διαφορά 1-2 δευτερολέπτων μεταξύ τους...
Εντύπωση προκαλεί η άμεση αντίδραση των αρχών, γεγονός που οφείλεται στο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας το οποίο ισχύει για όλες τις κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, μετά το χτύπημα στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου μία ώρα αφότου οι πρώτες δρομείς πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.
Ένας από τους δρομείς δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του, κοίταξε προς τα πίσω και είδε μια «τεράστια έκρηξη» στο σημείο της γραμμής. Πρόσθεσε ότι αμέσως υψώθηκε καπνός 15 μέτρων και προκλήθηκε πανικός στους αθλητές και τους θεατές που άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν. «Όλοι τους πανικοβλήθηκαν», είπε.


cboro564

Το βίντεο της έκρηξης


[Πηγή]