.

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

"Οι Έλληνες αξίζουν το Νόμπελ για όσα έχουν αντέξει"!

EIΠE AΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ

«Για ό,τι οι Έλληνες άντεξαν μέχρι τώρα, ήδη τους αξίζει σχεδόν το Βραβείο Νόμπελ», τονίζει ο γνωστός Αμερικανός χρηματιστής και επικεφαλής της American Heritage Management Corporation Χάικο Τίμε....


Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», επισημαίνοντας ως αναγκαία μια νέα - και μάλιστα «πολύ ακραία» - διαγραφή ελληνικού χρέους.

«Μόνο με μια διαγραφή χρέους και μάλιστα πολύ ακραία, μπορεί να εξυγιανθεί η χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας, πως μέχρι τώρα αποφεύχθηκε αυτό το βήμα, διότι θα αφορούσε και τις δυτικές τράπεζες.

Όπως συμπληρώνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δισταγμοί των κρατών στοιχίζουν χρήματα που στην περίπτωση της Ελλάδας το κόστος είναι έως και μισό τρισεκατομμύριο, ενώ πριν από μερικά χρόνια σίγουρα θα αρκούσαν μόνον 50 δισεκατομμύρια, διότι δεν θα είχαν εισβάλλει οι κερδοσκόποι και για το ότι οι Έλληνες άντεξαν μέχρι τώρα, ήδη τους αξίζει σχεδόν το Βραβείο Νόμπελ.

Στη συνέντευξή του, με τίτλο «Η ανεργία είναι χειρότερη από πυρηνικό πόλεμο», ο Χάιμο Τίμε αναφέρεται στις προοπτικές της οικονομίας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη σημειώνοντας πως στις ΗΠΑ απαιτείται ανάπτυξη πάνω από 2 % για μια μείωση του ποσοστού ανεργίας από το 8% σε κάτω από 7% ενώ η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ύφεση και στη Γερμανία τίθεται το ερώτημα αν η χώρα, με ένα ρυθμό ανάπτυξης 1%, μπορεί να σταματήσει την καθοδική πορεία.

Για τον ίδιο, η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε τεράστια οικονομικά και πολιτικά προβλήματα ενώ επιφέρονται ζημίες διαρκείας στους νέους, των οποίων η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, για παράδειγμα στην Ισπανία στο 50% και κατά την άποψή του, η ανεργία διαρκείας είναι χειρότερη από έναν πυρηνικό πόλεμο, γιατί καταστρέφει μια ολόκληρη γενιά.

Ως εκ τούτου, όπως τονίζει ο Χάικο Τίμε, πρέπει το ταχύτερο δυνατό να μειωθεί η ανεργία, όποιο και αν είναι το κόστος, για να δοθεί και πάλι ένα όραμα στους ανθρώπους, ενώ θα πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και στην πολιτική πλευρά, ενώ θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές στην Ελλάδα και στην Ιταλία, στις οποίες δόθηκε ένα παράθυρο χρόνου που θα πρέπει να αξιοποιηθεί.

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ