.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

''Χάσαμε το εργοστάσιο της ΔΕΗ (στη Ρόδο) για 400 ευρώ''!


Δεν ξέρω – λέμε τώρα – ποιόν ή ποιούς φωτογράφιζε ο Γιώργος Χατζημάρκος με το χαρακτηρισμό “μπαστουνόβλαχος”, προειδοποιώντας για νέο “χτύπημα” μέσω αρθρογραφίας.... για το -δήθεν – νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ, γεγονός όμως είναι ότι στην κρίσιμη φάση της εκδίκασης της προσφυγής των κατοίκων της περιοχής – δήθεν - ανέγερσής του από το Ε' Τμήμα του ΣτΕ, κάποιοι έδειξαν παροιμιώδη αμέλεια και αδιαφορία.

Είναι δε τόσο κραυγαλέα η ελαφρότητα που αντιμετώπισαν το θέμα, ώστε δυσκολεύεται κανείς να πεισθεί ότι δεν πρόκειται για σκόπιμες ενέργειες. Τι συνέβη; Όπως κατήγγειλε στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο Στέργος Στάγκας, τόσο ο Δήμος Ρόδου, όσο και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για να κάνουν... οικονομία στα έξοδα παράστασης, γύρω στα 400 ευρώ δηλαδή, δεν έστειλαν τους νομικούς τους συμβούλους στην Αθήνα για να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης και να υποστηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους το μεγάλο, ζωτικής σημασίας έργο για το νησί. Αντί αυτών, εξουσιοδότησαν τους νομικούς συμβούλους της ΔΕΗ να μιλήσουν για λογαριασμό της τοπικής κοινωνίας.



Βεβαίως, όπως έγινε γνωστό, οι νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΗ δεν έκοψαν και τις φλέβες τους για το νέο εργοστάσιο. Η επιχειρηματολογία της ΔΕΗ, κατά τις πληροφορίες, υπήρξε χλιαρότατη, με το γνωστό ατυχές αποτέλεσμα. Κατά λάθος ή επί τούτου, γεγονός είναι ότι χάσαμε το νέο εργοστάσιο για 400 ευρώ. Αλήθεια, το ΤΑΙΠΕΔ, πως θα στηρίξει ενεργειακώς τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του;

Ή μήπως έχει γνώση ο Φούχτελ;

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη για την εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ

[Πηγή]