
Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά, φυσικά παραβίασαν και τον ΕΕΧ και παρέμειναν επί αρκετή ώρα στην περιοχή, καταδιωκόμενα απο ελληνικά μαχητικά.
Το επεισόδιο κρίθηκε ως "λίαν σοβαρό" και κατ'αυτό τον τρόπο ενεργοποιήθηκε η "κόκκινη γραμμή" Λάρισας-Εσκί Σεχίρ και ζητήθηκε από το τουρκικό ΑΤΑ σε σχετική επικοινωνία των δύο αρχηγών, "Να τραβήξει αμέσως πίσω τα αεροσκάφη του γιατί μπορεί να υπάρξει κάποιο ατύχημα". Oι πληροφορίες μιλάνε για πολύ δύσκολη κατάσταση που έχρηζε ειδικής μεταχείρισης..
Τελικά τα τουρκικά μαχητικά καταδιωκόμενα αποχώρησαν από τον ΕΕΧ.
Είναι η τρίτη κατά σειρά πρόκληση της Τουρκίας μετά την παράνομη άσκηση στο βόρειο Αιγαίο και την κοινή άσκηση με τα Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην περιοχή που η Άγκυρα έχει δώσει πειρατικά άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Το είδαμε εδώ