Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Για μετωπική πάει η Ρωσία στη Συρία -Στέλνει την "αφρόκρεμα": Κa-52 & Pantsir-S1

.
Επιθετικά ελικόπτερα Κa-50/52 Black Sark, και προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S1 στέλνει η Ρωσία στη Συρία σε μία κίνηση που δείχνει σαφή διάθεση.... ενίσχυσης των δυνάμεων του καθεστώτος που συκρούονται με τους φανατικούς Μουσουλμάνους αντάρτες.

Η πώληση έχει "ειδική" πολιτική σημασία γιατί είναι ένα όπλο το οποίο αφορά καθαρά τον αντι-ανταρτικό αγώνα με χρήση όπλων που προορίζονται για κατάδειξη και ασφαλή προσβολή στόχων μέσα στις πόλεις.

Οι ΗΠΑ μόλις πληροφορήθηκαν την πώληση προχώρησαν σε σχετικό διάβημα για να εισπράξουν την απάντηση ότι "Δεν έχουν τα ελικόπτερα καμία σχέση με την συνεχιζόμενη ειρηνευτική προσπάθεια". Στο θέμα παρενέβη η ίδια η Χ.Κλίντον με δήλωσή της σύμφωνα με την οποία: «Έχουν πει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί απλά πρόκειται για εμπορικές συναλλαγές με την κυβέρνηση της Συρίας. Μας ανησυχούν όμως οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε ότι επιθετικά ελικόπτερα είναι καθ’ οδόν από τη Ρωσία προς τη Συρία αφού μια τέτοια πώληση εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει στοιχείο κλιμάκωσης της κατάστασης».

Ένα τέτοιο όπλο όπως προαναφέραμε θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους μουσουλμάνους αντάρτες και ειδικά στις συνοριακές διόδους με Τουρκία και Ιορδανία, κατά την διάρκεια της νύχτας.

Επίσης η κρατική εταιρεία εξαγωγών όπλων της Ρωσίας, η Rosoboronexport, εξέφρασε την πρόθεσή της να συνεχίσει την εξαγωγή προηγμένων οπλικών συστημάτων προς την Συρία. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ιγκόρ Σεβαστιάνοφ. «Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Ρωσία ότι παραβίασε τους κανόνες εμπορίας όπλων της διεθνούς κοινότητας Στέλνουμε Pantsir στην Συρία όπου θα αποδείξουν την υψηλή επιχειρησιακή τους αξία». Το επιχείρημα για αυτήν την απόφαση ήταν πως η παραγγελία των συστημάτων έγινε πριν η Συρία μπει στην κατάσταση εμφυλίου πολέμου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η είδειση για την επιχειρησιακή αξιοποίηση των επάκτιων πυροβολαρχιών βλημάτων Yakhont που έχουν θέσει μεγάλο μέρος της Α.Μεσογείου εντός του βεληνεκούς των ρωσικών υπερηχητικών βλημάτων cruise που πάντως για την ώρα "στελεχώνονται" από Ρώσους συμβούλους.

Η Ρωσία δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να αποτρέψει την κυριαρχία των ισλαμιστών στην Συρία, αφού η Μόσχα θεωρεί ότι αν "πέσει" η Συρία θα ακολουθήσει το Ιράν και μετά ο ρωσικός Καύκασος.

Σε περίπτωση που το καθεστώς Άσσαντ δεν αντέξει, η Ρωσία θα αλλάξει γεωστρατηγική κατεύθυνση συνολικά στις Α.Μεσόγειο κάτι που αφορά άμεσα και την Ελλάδα...

Bastion-P Coastal Defense System testing Yakhont missile


longtranvtu

Ka-50 "Black Shark": action in special operations

Primorsky

Το είδαμε εδώ