.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο προσανατολισμός των θαλασσοπόρων Βίκινγκς.

.
Μία νέα μελέτη υποστηρίζει ότι οι Βίκινγκς χρησιμοποιούσαν ξεχωριστές πέτρες από την Ισλανδία για να προσανατολιστούν στα θαλάσσια ταξίδια τους. Στην Σκανδιναβική.... μυθολογία αναφέρεται ότι ηλιόπετρες οδηγούσαν όσους ταξίδευαν στη Βόρεια Αμερική.
Σήμερα μία νέα ομάδα από επιστήμονες από όλον τον κόσμο δημοσίευσε μία μελέτη που υποστηρίζει ότι τα Ισλανδικά αντενοκάταρτα συμπεριφέρονταν όπως αυτές οι μυθικές ηλιόπετρες, τα οποία πολώνουν το φως. Κρατώντας αυτές τις πέτρες ψηλά, οι Βίκινγκς τις χρησιμοποιούσαν για να βρουν τη θέση του ήλιου στον ουρανό.

Οι Βίκινγκς ήταν ειδικευμένοι θαλασσοπόροι και ταξίδευαν χιλιάδες χιλιόμετρα μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Όμως χωρίς τη χρήση μαγνητικής πυξίδας που δεν εφευρέθηκε παρά τον 13οαιώνα θα έπρεπε να βασίζονταν σε άλλα μέσα για να βρίσκουν τον προσανατολισμό τους. Χωρίς τη θέα αστεριών, που λογικά δεν θα φαίνονταν εξαιτίας των μεγάλων ημερών που υπάρχουν τους καλοκαιρινούς μήνες στο βόρειο ημισφαίριο, ο ήλιος θα πρέπει να ήταν αρκετά μεγάλη βοήθεια για τον σωστό προσανατολισμό. Όμως σε μέρες που είχε συννεφιά ή ομίχλη, το μόνο που θα μπορούσε να καθοδηγήσει τους θαλασσοπόρους θα ήταν η διεύθυνση των ανέμων. Οι Σκανδιναβικοί μύθοι αναφέρουν ότι οι θαλασσοπόροι όποτε βρίσκονταν μέσα σε ομίχλη σήκωναν ψηλά στον ουρανό κάποιες πέτρες για να ανιχνεύσουν την πορεία του ήλιου, όταν αυτός βρισκόταν κρυμμένος.

Αυτό το χρόνο λοιπόν, η παραπάνω επιστημονική ομάδα μελέτησε δείγματα φυσικών κρυστάλλων που μπορούν να μπλοκάρουν πολώνοντας επιλεκτικά το φως και ασχολήθηκε με τον τρόπο που τα κύματα φωτός μπορούν να περιοριστούν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις ταλάντωσης. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έδειξαν ότι τα Ισλανδικά αντενοκάταρτα που κατασκευάζονταν από κρυσταλλικό ανθρακικό ασβέστιο μπορούσαν να πολώσουν το φως και ίσως να ήταν αυτό που οι Σκανδιναβικοί μύθοι ονομάζουν ηλιόπετρες. Τα αντενοκάταρτα μπορούσαν εύκολα να λαξευτούν σε σχήμα ρόμβου για να μπορούν να πολώσουν το φως.

Μάλιστα ένα αντενοκάταρτο έχει ανακαλυφθεί σε ένα ναυάγιο ενός βρετανικού πλοίου από το 1592. Οι ερευνητές απέδειξαν ότι οι ηλιόπετρες όντως θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον προσανατολισμό και πειραματίστηκαν με ανάλογους κρυστάλλους χρησιμοποιώντας τη λεπτή διαφορά μεταξύ δύο σημείων παρατήρησης. Όταν τοποθετούσαν ένα σημείο στο πάνω μέρος του κρυστάλλου και το έβλεπαν από κάτω τότε παρατηρούσαν ότι έβλεπαν δύο σημεία. «Κατόπιν αντιστρέφουμε τον κρύσταλλο μέχρι τα δύο σημεία να έχουν την ίδια ακριβώς ένταση ή σκοτεινότητα. Υπό αυτή τη γωνία, η άνω μετωπική επιφάνεια του κρυστάλλου υποδηλώνει και τη θέση που βρίσκεται ο ήλιος,» όπως υπογραμμίζει η επιστημονική ομάδα.


Ηλιακές Καταιγίδες και Ηλεκτρικός Ήλιος


Μας λένε ότι το 2012 θα έχουμε τρείς ημέρες χωρίς Ήλιο! Μα σε τρείς μέρες θα έχουμε παγετώνα παντού, γιατί το διάστημα έχει θερμοκρασία κοντά στο Απόλυτο Μηδέν. Αλλά σκεφτήκατε γιατί 3 μέρες? Το έχω γράψει ότι οι Ήλιοι και το Σύμπαν είναι ηλεκτρικά φαινόμενα, ΓΙΑΤΙ το ξέρουμε από τον 19ο αιώνα. Μετά μας φορτώσανε τον κρετίνο σιωνιστή Αϊνστάιν! Τρεις μέρες χρειάζονται γιατί; Για να γίνει επανεκκίνηση; Απλά Αστρομηχανική των Τηλεπαθητικών Επικυρίαρχων της Γης. Σας κάνει εντύπωση που λέω ότι οι «μεγάλοι» (τρομάρα τους) είναι ήδη στις υπόγειες βάσεις; Ενώ οι κλώνοι τους συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο δημιουργώντας την οικονομική «κρίση» και εξαπολύοντας τον Γ’ Παγκόσμιο. Μόνο που αυτή την φορά, σε αυτό το τέλος του Μεγάλου Ενιαυτού του Πλάτωνα, θα τους γίνουν ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΦΕΡΕΤΡΑ !

Φιλοσοφία, Κβαντική ή Μαγεία;


Στην πραγματικότητα η φιλοσοφία του Ηράκλειτου, η μαγεία των Αλχημιστών, του Ζεν και η Κβαντική ελάχιστα διαφέρουν. Αν διαφέρουν. Ο κόσμος στον οποίο ζούσαν οι αρχαίοι Σουμέριοι, οι Ινδοί, οι Ινδιάνοι, οι Τολτέκοι, οι Ζουλού, οι Έλληνες φιλόσοφοι …! είναι ένας κόσμος ζωντανός, δεν είναι κόσμος αντικειμένων. Υπάρχει η ΔΥΝΑΜΗ παντού σαν Ενέργεια διασκορπισμένη και γι αυτό μπορούσαν να μιλάνε με την Δύναμη του αέρα, του βουνού, της φωτιάς, της πέτρας, της βροχής, της ομίχλης, των δέντρων.

Το είδαμε εδώ