.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κάνουν πταίσμα τη λαθροϋλοτομία!

.
Η ελαστικότερη αντιμετώπιση του αδικήματος της λαθροϋλοτομίας ως πταίσματος, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα ακύρωσης της δασικής νομοθεσίας και την αποδυνάμωση των.... δασικών υπηρεσιών, θα διευκολύνει την ανεξέλεγκτη κοπή δένδρων για εμπορία και θέρμανση, προειδοποιεί το Ελληνικό Δίκτυο "Φίλοι της Φύσης".
Όπως επισημαίνει, αυτό προβλέπει το άρθρο 38 παράγραφος 2 του Ν. 4055/2012 και παρατηρεί ότι η αύξηση της λαθροϋλοτομίας είναι και αυτή συνέπεια της οικονομικής δυσπραγίας των ελληνικών νοικοκυριών να εξασφαλίσουν πετρέλαιο ή ρεύμα για θέρμανση, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην παράνομη ξύλευση και αγοραπωλησία. Είναι όμως και φαινόμενο κερδοσκοπίας.
Επιπλέον τα δασαρχεία της χώρας, χωρίς προσωπικό και μέσα, καλούνται να αντιμετωπίσουν τη δραματική αύξηση της λαθροϋλοτομίας και την αποδυνάμωση της δασικής νομοθεσίας, που είναι και αυτή πολιτική επιλογή με πρόσχημα τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.
Το Ελληνικό Δίκτυο «Φίλοι της Φύσης» καταγγέλλει την πρόσφατη ψήφιση του άρθρου 38 παρ. 2 του Ν. 4055/2012 και ζητάει να σταματήσουν οι αντιδασικές, αντιπεριβαλλοντικές ρυθμίσεις, που ακυρώνουν την προστασία των δασών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος και των ορεινών όγκων της χώρας, όπως και να σταματήσουν ο δασικός πλούτος και το φυσικό περιβάλλον να αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμα κεφάλαια στο όνομα της οικονομικής κρίσης και της "ανάπτυξης".


Το είδαμε εδώ