.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αφγανιστάν: Η κόλαση της γυναίκας...

ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΠΑΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ

Στα περισσότερα μέρη του κόσμου υπάρχει πραγματική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, τα δικαιώματα της γυναίκας είναι σεβαστά και οι περιπτώσεις κακοποίησης και βίας.... καταδικάζονται. Όχι πάντα, αλλά σε μεγάλο βαθμό.
Υπάρχουν όμως και μέρη όπου, στον 21ο αιώνα, η γυναίκα δυστυχώς αντιμετωπίζεται χειρότερα και από ζώο.
Το Αφγανιστάν κατέχει τα διόλου ζηλευτά πρωτεία της χώρας όπου καταπατώνται περισσότερο από οπουδήποτε τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών.
Εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας, της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άλλες οργανώσεις ανάλογες έχουν επανειλημμένα καταγγείλει την τραγική κατάσταση στην ταλαιπωρημένη χώρα.
Μερικά από τα οξύμωρα και τραγικά που συμβαίνουν είναι, γυναίκες που έπεσαν θύμα βιασμού να καταλήγουν στη φυλακή αφού «το σεξ εκτός γάμου θεωρείται αμάρτημα», γυναίκες που δέχτηκαν επίθεση από τον άντρα τους με κατσαβίδι και έφυγαν να φυλακίζονται γιατί «η εγκατάλειψη του σπιτιού θεωρείται αμάρτημα», γυναίκες που εξωθήθηκαν στην πορνεία να μπαίνουν στη φυλακή γιατί «κάνει σεξ εκτός γάμου». Το γεγονός ότι την εξώθησε σε αυτό ο άντρας της μικρή σημασία έχει για το καθεστώς που υποσχέθηκε σημαντική διαφοροποίηση από την κόλαση των Ταλιμπάν αλλά μάλλον «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».
Οι Αφγανές είναι καθημερινά θύματα της κοινωνικής προκατάληψης, των συχνών αλλαγών απόψεων του προέδρου Χαμίντ Καρζάϊ σχετικά με τα δικαιώματά τους και υφίστανται εσωτερική και εξωτερική βία σε κάθε ευκαιρία.
Αυτή τη στιγμή περισσότερες από 400 γυναίκες κρατούνται κατηγορούμενες για «ηθικά αμαρτήματα» τη στιγμή που όλες έπεσαν θύματα διαφόρων τύπων που βρήκαν λάθος τρόπο να δείξουν πόσο άντρες είναι...
Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Το είδαμε εδώ