.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

~ Φήμες για 93% συμμετοχής στο PSI ~

Η μεγάλη "ευκαιρία" για ανάκαμψη της
οικονομίας της Ελλάδας

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η ιστορική αναδιάταξη του Ελληνικού χρέους. Στις 22:00 ώρα Ελλάδος έληξε η διαδικασία και τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά. Οι εκτιμήσεις ανεβάζουν το ποσοστό συμμετοχής πάνω από το 90% (για τα ομόλογα που.... εντάσσονται στο Ελληνικό δίκαιο), ενώ στο σύνολο του χρέους που αναδιαρθρώνεται (206 δισ. ευρώ), η συμμετοχή ξεπερνά το 80%.
Μεγάλη η συμμετοχή από ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού, ενώ μερικά αντίστοιχα της Ελλάδας απείχαν, παρότι έχουν λάβει ουκ ολίγες ενισχύσεις από τα χρήματα του Ελληνικού Λαού.
Πλην Λακεδαιμονίων λοιπόν: Σώματα Ασφαλείας, Δημοσιογράφοι, Δημόσιοι Υπάλληλοι...
Το ζήτημα των ασφαλιστικών ταμείων που δεν συμμετέχουν στο κούρεμα του ελληνικού χρέους ήταν μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, ενώ αύριο και αφού έχει νωρίτερα ολοκληρωθεί η διαδικασίας της ανταλλαγής των Ελληνικών ομολόγων για τη μείωση του δημοσιονομικού χρέους θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την βαθύτατη λύπη του για τις αποφάσεις των διοικήσεων αυτών των ταμείων ( ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, ΕΤΑΑ, ΤΑΠΙΤ, ΤΕΑΙΤ, ΤΕΑΠΑΣΑ, ΤΕΑΔΥ) ενώ ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος σημείωσε ότι αν ληφθούν υπόψη οι κοινωνικοί πόροι που έχουν διατεθεί σε αυτά τα ταμεία, οι ανάγκες στήριξης του χρηματοδοτικού προγράμματος και η ανάγκη σωτηρίας της χώρας οι αποφάσεις «είναι παράλογες και μυωπικές».
Για το ίδιο θέμα ο υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης ανέφερε στη συνεδρίαση ότι, πέραν όλων των άλλων, οι αποφάσεις των διοικήσεων είναι λάθος και δεν προστατεύουν την περιουσία των ταμείων.
Μετά την εκπνοή της προθεσμίας συμμετοχής ακολουθεί:

•Στις 8 το πρωί η επίσημη ανακοίνωση του ποσοστού συμμετοχής.
•Στις 3 το μεσημέρι τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, δηλαδή των Υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης
•Αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη στις 17:30 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για να εξετάσει όλα τα δεδομένα.
•Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου θα γίνει η ανταλλαγή των παλαιών με τα νέα ομόλογα
•Στις 15 Μαρτίου συνεδριάζει το ΔΝΤ για να αποφασίσει το μέγεθος της συμμετοχής του στο νέο δάνειο της Ελλάδας
•Στις 27-29 Μαρτίου συνεδριάζουν οι ομολογιούχοι με τίτλους αλλοδαπού δικαίου για να αποφασίσουν εάν θα ενταχθούν στο PSI
•11 Απριλίου αναμένεται να γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων.


Το είδαμε εδώ