.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Οι Έλληνες βλέπουν ως Ναζιστική χώρα...

τη Γερμανία!

Υπαρκτό «αντιγερμανισμό» στην Ελληνική κοινωνία καταδεικνύει νέα έρευνα της Vprc για τα «Επίκαιρα».
Οι πολίτες, όχι μόνο εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους με τη Γερμανική πολιτική και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αλλά.... κατηγορούν τη Γερμανία και για «αδιαφανείς» μεθόδους, τις οποίες χρησιμοποίησε για να αναπτυχθεί οικονομικά.
Παράλληλα, περίπου ένας στους δύο εκφράζει την πεποίθησή του πως η ηγεσία της Γερμανίας έχει την έγκριση της Γερμανικής κοινωνίας για την πολιτική που εφαρμόζει, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει πως συνδέει ακόμα τη Γερμανία με τον Ναζισμό, τον Χίτλερ και το Τρίτο Ράιχ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 805 ατόμων, από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 13, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και με τη μέθοδο στρωματοποιημένης δειγματοληψίας.
Σύμφωνα με έρευνα... «Χίτλερ, Ναζισμό και Τρίτο Ράιχ»: Αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες συνδέει τη Γερμανία η πλειοψηφία (32,4%) του κόσμου, ενώ το 15% δηλώνει πως στο άκουσμα της Γερμανίας σκέφτεται γενικά λέξεις που προσδιορίζουν αρνητικά συναισθήματα. Ενδεικτικό της μεταστροφής της κοινής γνώμης στην Ελλάδα είναι πως λέξεις όπως «πειθαρχία, οργάνωση, τάξη, εργατικότητα, παραγωγικότητα», που άλλοτε συνόδευαν τις αναφορές στη Γερμανία, σήμερα συγκεντρώνουν μόλις 6,9%

Το είδαμε εδώ