.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

N.Σαρκοζί: "Κλείνει η υπόθεση της Ελλάδας...

πολύ σύντομα"

O Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απέρριψε τα περί «δημοσιονομικής επιτροπείας» και δήλωσε πως άμεση συμφωνία για την Ελλάδα είναι πολύ πιθανή εντός των επόμενων ημερών. «Πρέπει να λυθεί το ζήτημα της Ελλάδας, γιατί δηλητηριάζει ολόκληρη την Ενωση» συμπλήρωσε ο κ. Σαρκοζί.
«Οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή.... των ιδιωτών στην απομείωση του Ελληνικού χρέους συνεχίζονται με ικανοποιητικό τρόπο, ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν οριστικά τις προσεχείς ημέρες». Αυτό δήλωσε, συγκεκριμένα, ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι στη διάρκεια της Συνόδου ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της επιτροπείας, ο Ν. Σαρκοζί τόνισε ότι η ανάταξη της Ελλάδας είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τους Έλληνες, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι λογικό να υπάρχει μία διαδικασία επιτήρησης σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα της Ελληνικής οικονομίας.
Ο Ν. Σαρκοζί είπε ότι δεν τίθεται θέμα κηδεμονίας της Ελλάδας και ότι αυτό είναι και θέση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο, μη δημοκρατικό και αναποτελεσματικό.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, ερωτηθείς αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, δήλωσε ότι εναπόκειται σε αυτούς να αποφασίσουν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση στο Ελληνικό πρόβλημα, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, δηλητηριάζει την όλη κατάσταση.

Το είδαμε εδώ