.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τουρκικά ΜΜΕ για Ελλάδα:

«Την Τετάρτη ή συμφωνία ή χρεοκοπία»

«Ο Παπαδήμος είπε αν δεν συμφωνήσουμε μέχρι την Τετάρτη θα χρεοκοπήσουμε»: Με αυτόν ή παρόμοιους τίτλους παρουσιάζει το σύνολο σχεδόν του Τουρκικού τύπου τις εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ενώ καταγράφεται και η απόρριψη από την Αθήνα της πρότασης για Επίτροπο – καπέλο.
Η εφημερίδα Yeni Safak με τον.... τίτλο «Την Τετάρτη ή συμφωνία ή χρεοκοπία» γράφει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ Παπαδήμος είπε πως στην περίπτωση που μέχρι την Τετάρτη δεν επιτευχθεί συμφωνία αναφορικά με το νέο πακέτο βοήθειας, η χώρα θα χρεοκοπήσει. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Vatan με τον τίτλο « Ο Παπαδήμος είπε αν δεν συμφωνήσουμε μέχρι την Τετάρτη θα χρεοκοπήσουμε» .
Η Turkiye κάνει αναφορά στις δηλώσεις του κ. Παπαδήμου με τον τίτλο « Τελευταίες δύο μέρες για την Ελλάδα» . Ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε ότι οι επαφές θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την Τετάρτη διαφορετικά δεν θα έχουμε άλλη επιλογή εκτός της χρεοκοπίας. Η Takvim αναφέρεται στο θέμα με τον τίτλο « Την Τετάρτη θα χρεοκοπήσει» και τον υπέρτιτλο « Ο Ελληνικός λαός κλαίει». Η Posta για το θέμα γράφει στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Κρίσιμο 48ωρο στην Ελλάδα».Η Cumhuriyet γράφει για το θέμα με τον τίτλο « Αν δεν συμφωνήσουμε μέχρι την Τετάρτη θα χρεοκοπήσουμε» . Με παρόμοιους τίτλους αναφέρονται στο θέμα οι Bugun , Aksam, Hurriyet και Radikal.
Σέ άλλα ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε δημοσίευμα των Financial Times αναφορικά με το έγγραφο που έστειλε η Γερμανία στους εκπροσώπους των χωρών μελών της Ευρωζώνης με το οποίο πρότεινε να παραιτηθεί η Ελλάδα από τον ανεξάρτητο προϋπολογισμό και να μεταβιβάσει τον οικονομικό έλεγχο σε Επίτροπο που θα εξουσιοδοτηθεί από τους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. Στον Τουρκικό τύπο σημειώνεται ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ αντέδρασαν έντονα λέγοντας «Πρώτα μας άδειασαν τις τσέπες και τώρα εποφθαλμιούν την κυριαρχία μας».
Η Hurriyet έχει τίτλο « Νομάρχης Αποικίας», η Sabah « Απόρριψη από τον γείτονα στην άσχημη πρόταση», η Τaraf « Ο προϋπολογισμός είναι Ελληνικός και Ελληνικός θα μείνει» παραπέμποντας στην σχετική δήλωση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου κ Καψή.

Το είδαμε εδώ