.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Η "Eldorado Gold Corporation" στην Ελλάδα

Μήπως βρέθηκαν κοιτάσματα χρυσού
στη Θράκη;

Ο πρόεδρος της Καναδικής εταιρείας Eldorado Gold Corporation, Paul Wright, θα δώσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην οποία επισήμως καλεί για ενημέρωση για "το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της Eldorado Gold Corporation στην Ελλάδα".
Ανεπισήμως όμως, κύκλοι της εταιρείας διαρρέουν ότι στη.... συνέντευξη θα γίνει "μία σημαντική ανακοίνωση", κάτι που δημιουργεί προσδοκίες για εύρεση κοιτασμάτων χρυσού στη χώρα μας και ειδικά στη Θράκη!
Σημειώνεται ότι πρόκειται για διεθνή εταιρεία χρυσού με μεταλλευτικές εγκαταστάσεις σε Κίνα, Βραζιλία και Τουρκία. Εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά, και είναι μέτοχος 100% της εταιρείας "Χρυσωρυχεία Θράκης".
Μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων της (έρευνα και ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων ανά τον κόσμο) λειτουργεί με εξαιρετική επιτυχία και απόλυτη ασφάλεια 5 σημαντικά μεταλλεία χρυσού: 3 στην Κίνα, 2 στην Τουρκία και ένα μεταλλείο σιδήρου στη Βραζιλία.
Η προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή για το 2012 αναμένεται να φτάσει τις 750.000 ουγκιές χρυσού. Εκτός από τη λειτουργία των παραπάνω μεταλλείων, η Eldorado Gold Corporation κατασκευάζει άλλο ένα μεταλλείο χρυσού στην Κίνα και αναπτύσσει δύο έργα χρυσού στη Βραζιλία και στην Ελλάδα.
Η εταιρεία έχει κατασκευάσει και λειτουργεί μεταλλεία ανά τον κόσμο, τα οποία έχουν κερδίσει πολλά βραβεία για την περιβαλλοντική τους συμβατότητα και τις υψηλές περιβαλλοντικές τους προδιαγραφές.

Το είδαμε εδώ