.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ....

ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ!

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΕΙΣΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΚΛΟΠΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ...
Περίεργη σιωπή από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανεπαρκής η αστυνόμευση
Επιδημία έχει γίνει πλέον το φαινόμενο παραβιάσεων κατοικιών στα χωριά της Δρόπολης αλλά σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και στα Ριζά και το Βούρκο. Μπορεί η περίπτωση της κλοπής των ιερών εικόνων στον Άγιο Αθανάσιο.... στους Βουλιαράτες να πήρε τη διάσταση που έπρεπε στα ΜΜΕ και κατ επέκταση να ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη, ωστόσο όμως μια περίεργη σιωπή καλύπτει την υπόθεση των κλοπών στα σπίτια.
Χωρίς καλά – καλά να έχει ξεκινήσει ο χειμώνας και είναι πάνω από 20 οι περιπτώσεις και μάλιστα όχι σε χωριά μικρά, απομακρυσμένα και απομονωμένα. Τα χτυπήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε χωριά μεγάλα, κεντρικά εάν θα ήθελε κανείς με καλύτερο των παραδειγμάτων το Γιωργουτσάτι. Ένα άλλο, επίσης πολύ ανησυχητική ένδειξη έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχουν κλαπεί μόνο σπίτια νέα κατοίκων που βρίσκονται στην Ελλάδα και το χειμώνα τα κλείνουν αλλά και πλήρως κατοικημένα σπίτια.
Η αστυνομία μέχρι στιγμής τηρεί σιωπή ιχθύος για την καινούργια αυτή έξαρση των κλοπών και των παραβιάσεων μέσα σε σπίτια, σε περιοχές μάλιστα όπως αυτές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε ζητήματα ασφάλειας και σιγουριάς στον ιδιωτικό βίο. Εκτός από το γεγονός πως δεν έχουν προβεί σε καμιά ενέργεια εντοπισμού και σύλληψης των δραστών, επιπλέον δεν δεν έχουν καν δημοσιοποιήσει τις περιπτώσεις.
Το φαινόμενο ωστόσο τείνει να μετατραπεί σε καθημερινότητα και είναι ότι πιο επικίνδυνο η εξοικείωση με την κατάσταση. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο από ντροπή, δισταγμό ή γενικόλογη δικαιολογία του τύπου «…ότι να κάνουμε, καιροί δύσκολοι και η φτώχεια τέτοια φέρνει σαν συνέπεια». Πρέπει όχι απλώς αυτοί που είναι θύματα αυτών των φαινομένων να αντιδράσουν, αλλά για άλλη μια φορά να επιδειχθεί κοινοτική συμπεριφορά αντίδρασης. Εάν δεν ευαισθητοποιηθεί όλη η κοινότητα , και εάν δεν σπάσει τη σιωπή η τοπική αυτοδιοίκηση, θα έχουμε παραπέρα έξαρση και καθώς ο χειμώνας προχωράει μπορεί να γίνουμε και πάλι μάρτυρες καταστάσεων που στο παρελθόν είχαμε βιώσει και που είχαν δυστυχώς αποτελέσματα στο να αποθαρρύνουν ανθρώπους της δικής μας κοινότητας να εγκατασταθούν στα χωριά και να οργανώσουν εδώ τα νοικοκυριά τους.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ εκτός απ’ το ότι πρέπει να καταγράψει τώρα όλες αυτές τις περιπτώσεις, να προβεί σε δημόσιες καταγγελίες διότι δεν αποκλείεται πίσω από τέτοιες ενέργειες, που εκ πρώτης όψεως να μοιάζουν με πράξεις κοινού εγκλήματος, να κρύβονται οργανώσεις που στόχο έχουν τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και ανασφάλειας.
Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να συμβάλει να μέγιστα να ξεπεραστεί το κλίμα φόβου και τούτο γίνεται εφ’ όσον προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες όπως η σύγκληση των επαρχιακών συμβουλίων και οι συνάξεις των προέδρων των χωριών όπου να κληθούν σε συνεργασία τα όργανα αστυνόμευσης και διασφάλισης της πολιτείας. Η αποθράσυνση των δραστών τέτοιων ενεργειών, οργανωμένοι ή μη, σαφώς σχετίζεται με τις αδυναμίες τήρησης της δημόσιας τάξης από πλευράς των ειδικών οργάνων και τούτο είτε αποτελεί εκούσια πράξη τους, είτε ακούσια, πρέπει αμέσως να σταματήσει.
deropoli.com

Το είδαμε εδώ