Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ

Ανοικτά των ακτών της Συρίας πλέει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush ενώ την ίδια στιγμή η Αμερικανική πρεσβεία στην Δαμασκό ζητά από τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από την χώρα άμεσα.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Συρία ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που πραγματοποιούν δρομολόγια προς την χώρα έχει μειωθεί σε σχέση με το καλοκαίρι ενώ.... ακόμα και αυτές που πραγματοποιούν τις πτήσεις προς και από την Συρία έχουν μειώσει το αριθμό αυτών.
Η πρόσφατη επίθεση των στρατευμάτων της Συρίας εναντίον δύο λεωφορείων που μετέφεραν Τούρκους προσκυνητές οι οποίοι επέστρεφαν από την Μέκκα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας. Αν και πρόσφατα υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα στον Αραβικό τύπο για την εφαρμογή μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Συρία καμία τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής.
Πάντως το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο μέχρι και πριν από λίγες ημέρες βρισκόταν στα στενά του Hormuz (είσοδος Περσικού κόλπου), οπότε η μετακίνηση τους προς την Ανατολική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα ανοικτά των ακτών της Συρίας αναπόφευκτα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το τι θα ακολουθήσει.

Το είδαμε εδώ