ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Σε ένα ακόμα ζήτημα -και μάλιστα στο εξαιρετικά κρίσιμο για την Ελλάδα- το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, η αδράνεια και η ολιγωρία της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκθέτουν τη χώρα διεθνώς!
Η αποτυχία των Αρχών να χωροθετήσουν κέντρα πρώτης υποδοχής και κράτησης των λαθρομεταναστών που εισέρχονται.... στην Ελληνική Επικράτεια, σε συνδυασμό με τη γενικότερη «χαλαρότητα» που έχει επιδείξει τα προηγούμενα δύο χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε κέντρο διερχόμενων λαθρομεταναστών και κάνουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. απρόθυμα να μετάσχουν στις επιχειρήσεις της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της Frontex σε ελληνικά ΜΜΕ είναι αποκαλυπτικά και δικαιώνουν απόλυτα την κριτική που, από πολύ καιρό, ασκούμε στο αρμόδιο υπουργείο.
Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος εξήγησε: «Η ανυπαρξία κέντρων κράτησης υποχρεώνει τις Ελληνικές αρχές να κρατούν περιορισμένους τους παράνομους μετανάστες μόλις για λίγες ημέρες πριν τους χορηγήσουν το laissez passé και τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν ελεύθερα μέσα στη χώρα. Η ιδιαιτερότητα αυτή καθιστά το ταξίδι προς τη Δύση ανώδυνο και την Ελλάδα ιδανική χώρα transit για παράνομους μετανάστες που κατευθύνονται στην Βόρεια Ευρώπη». Ουσιαστικά, η ανυπαρξία κέντρων κράτησης επιτρέπει στους λαθρομετανάστες, άμεσα να φτάνουν έως το κέντρο της Αθήνας και πολλοί από αυτούς να συνεχίζουν ανενόχλητοι το «ταξίδι» τους προς την Ευρώπη…
Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο τον Οκτώβριο από τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας πέρναγαν στη χώρα μας 300 άτομα κάθε μέρα! Αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και όσους δεν συλλαμβάνονται, τότε μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί εύκολα το μέγεθος του προβλήματος. Ενός προβλήματος που, πέρα από τις προφανείς και γνωστές σε όλους επιπτώσεις για τη χώρα μας, εκθέτει την Ελλάδα και στα μάτια των εταίρων της, αφού τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης, έχουν μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι».
Το είδαμε εδώ