.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΗΤΩ

Η ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΗΤΟΥΣ

Ο ΛΥΚΟΣ ως σύμβολο χρησιμοποιείται αρκετά στην μυθολογία. Ωστόσο το όνομα αυτό με αναγραμματισμό μας δίδει ΣΚΥΛΟ, που μας παραπέμπει στο άστρο του ΚΥΝΟΣ τον Σείριο, στον Ήλιο Υπερίωνα και στους Ολύμπιους.
Ο Απόλλων ως γιος του Δία - Υπερίωνα είχε μητέρα την Λητώ. Αλλά ας δούμε τι αναφέρει σχετικά ο μύθος:
"Όταν η Ήρα έμαθε ότι η Λητώ ήταν έγκυος από το Δία, απαγόρευσε στη Λητώ να γεννήσει σε στεριά και σε.... οποιοδήποτε μέρος κάτω από τον ήλιο. Σύμφωνα με έναν μύθο, όχι και τόσο διαδεδομένο, η Λητώ ήρθε από τη γη των Υπερβορείων με τη μορφή λύκαινας, αναζητώντας τη «χώρα των λύκων», τη Λυκία. Ο πιο διαδεδομένος μύθος λέει ότι όταν η Λητώ έφτανε να γεννήσει, φάνηκε ένα μικρό νησί μέσα στη θάλασσα, η Δήλος, όπου κατάφερε να γεννήσει πρώτα την Άρτεμη κι έπειτα τον Απόλλωνα. (http://el.wikipedia.org)"
Ο Ελληνικός Λόγος μας προσδιορίζει την προέλευση της ΛΗΤΟΥΣ ως εξής:
Η ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΗΤΟΥΣ = ΙΧΩΡ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΕΙΡΙΟΥ = 3366
Το όνομα ΛΗΤΩ με αναγραμματισμό γίνεται ΤΗΛΩ, δηλαδή κρυπτογραφικά μας προσδιορίζει την ΤΗΛΟ. Εκείνο το χώρο του Αιγαίου που διαδραματίζονται οι μύθοι των Τιτάνων και των Ολυμπίων . Εξάλλου η ΛΗΤΩ είναι κόρη των Τιτάνων Κοίου και Φοίβης.
Όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει Αλφαριθμητικά το τρίγωνο ΤΗΛΟ - ΔΗΛΟ - ΤΗΝΟ :
ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΛΟ ΔΗΛΟ ΤΗΝΟ = ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΥΛΗ θΑ ΚΑΤΕΒΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ = 2281
ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΛΟ ΔΗΛΟ ΤΗΝΟ = Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΑΝθΡΩΠΟΣ = 2281
ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΛΟ ΔΗΛΟ ΤΗΝΟ = Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΛΙΟΥ = 2281
Το1861 ανακαλύφθηκε ο αστεροειδής που ονομάστηκε ΛΗΤΩ 68, αυτό δημιουργεί κάποιες υποψίες πως, ίσως, στο απώτατο παρελθόν να έπεσε κάποιος αστεροειδής στην επίμαχη περιοχή του Αιγαίου με επίκεντρο την ΤΗΛΟ. Πάντως στη Τήλο βρέθηκαν σκελετοί από νάνους ελέφαντες ηλικίας χιλιάδων ετών. Εδώ αξίζει να καταθέσουμε την εξής συναριθμηκή ισοψηφία:
ΠΤΩΣΗ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ = ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΦΟΙΒΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ = ΚΩΔΙΞ ΙΧΩΡ ΡΕΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ = 3057
Ο Απόλλων είναι ο θεός της μαντικής. H μαντική με την σειρά της σίγουρα έχει να κάνει με τις Σκεπτομορφές. Το μαντείο των Δελφών επίσης ήταν εκείνο που ήταν αρμόδιο για την Γεωδαισία των πόλεων και των ιερών στην αρχαιότητα. Η Γεωδαισία αυτή βασιζόταν πάντα στην Ιερή Γεωμετρία μεταξύ των πόλεων και των ιερών. Όλα τούτα επιβεβαιώνονται φυσικά με τις παρακάτω συναριθμηκές ισοψηφίες:
Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΕΣΤΙ = ΜΗΤΗΡ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ = 1787
ΠΑΤΡΙΣ ΛΗΤΟΥΣ = ΓΕΝΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ = 1699

Το είδαμε εδώ