την ακριτική Σύμη
Ήδη, το νησί είναι αποκλεισμένο, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης στο θέμα του νηογνώμονα, που ακινητοποίησε τα πλοία στα λιμάνια και άφησε τα νησιά χωρίς επικοινωνία, ανταπόκριση, μεταφορές και εφόδια από το κέντρο. Και από τις εξειδικευμένες σε θέματα αυτοδιοίκησης ιστοσελίδες, μαθαίνουμε.... ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, το νησί θα βρεθεί χωρίς νερό. Η ΔΕΗ του ΠΑΣΟΚ και του πραγματικού της αφεντικού, του τροτσκιστή Φωτόπουλου, απειλεί να αφήσει χωρίς ρεύμα το εργοστάσιο αφαλάτωσης του νησιού, λόγω χρέους που αγγίζει τα 70.000 ευρώ. Φυσικά, η απειλή κοινοποιήθηκε δια της νόμιμης οδού στο δήμαρχο του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.
Παραλογισμός...
Διαβάστε τι λέει ο δήμαρχος στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr: «Αν δεν έχουμε νερό, τότε θα πάψουν να λειτουργεί και το εδώ εργοστάσιο της ΔΕΗ, που δίνει ρεύμα στο νησί, καθώς οι μηχανές του είναι υδρόψυχες. Και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό...» Ο δήμαρχος απευθύνθηκε στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και πήρε την απάντηση ότι «λεφτά δεν υπάρχουν». Προσέξτε τι λέει ο δήμαρχος: «Ας φέρουν τότε νερό με τα πλοία, όπως γινόταν παλιά, και ας πληρώσουν 20.000 ευρώ το δρομολόγιο, τη στιγμή που μόνο για τον Οκτώβριο χρειάζονται να πραγματοποιηθούν είκοσι»...
Το εργοστάσιο αφαλάτωσης
«Το εργοστάσιο αφαλάτωσης που υπάρχει στη Σύμη δημιουργήθηκε το 2009, με προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ευελπιστώντας να αποσβεστεί σε ένα χρόνο το κόστος, καθώς η ετήσια μεταφορά νερού στο νησί στοίχιζε στο κράτος 5 εκατομμύρια ευρώ σε σημερινές τιμές», διαβάζουμε. «Το κράτος εξοικονομεί 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και ο δήμος έχει βουλιάξει. Ουσιαστικά πήραμε το δικό τους πρόβλημα στις πλάτες μας, και αντί να μας ευχαριστούν, προσπαθούν να μας καταστρέψουν», λέει ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας, επισημαίνοντας την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.
Προσπαθούν να «τελειώσουν» τους ακρίτες
Η εθνομηδενιστική κυβέρνηση, καταδικάζει το νησί στην καταστροφή και ωθεί τους κατοίκους του στη μετανάστευση. Και όλα αυτά στη Σύμη, η οποία απέχει μόλις οκτώ ναυτικά μίλια από την Τουρκία... Όσο για τον τουρισμό, βασική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του νησιού, μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν με το ρωσικό νηογνώμονα, λόγω της κατάργησης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αυτός καταρρέει και μαζί του τα εισοδήματα των κατοίκων, καθώς τα ακινητοποιημένα στο λιμάνι σκάφη, δεν μπορούν να φέρουν κόσμο από τη Ρόδο.
Το είδαμε εδώ