.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Φερετζέ στην... Σφίγγα θέλουνε.....

να βάλουνε οι Ισλαμιστές!

Να καλυφθούν τα Φαραωνικά μνημεία ως «αντι-Ισλαμικά» φέρεται ότι ζήτησε πρόσφατα αντιπρόσωπος εξτρεμιστικής Ισλαμικής ομάδας, δημιουργώντας συζητήσεις και αντιδράσεις.
Ο Αμπντελμονέμ Αλσάχατ, που μίλησε εκ μέρους της ευσεβιστικής «Σαλαφικής» ομάδας Ντάουα σε Αραβική εφημερίδα με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε.... ότι «ο Φαραωνικός πολιτισμός είναι ένας σάπιος πολιτισμός» και επομένως όλα τα μνημεία του πρέπει να κρυφτούν από τη δημόσια θέα. Παρομοιάζοντας τα μνημεία με είδωλα, πρότεινε να καλυφθούν με κερί τα πρόσωπα των αγαλμάτων καθώς η εικόνα τους είναι θρησκευτικά απαγορευμένη.
Οι χωρίς προηγούμενο δηλώσεις εντάσσονται στα πλαίσια πρόσφατων συζητήσεων για τη θέση του Ισλάμ στη μετεπαναστατική Αίγυπτο. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν με αφορμή αίτηση του κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης - της πολιτικής πτέρυγας των Αδελφών Μουσουλμάνων – για αυστηρότερες οδηγίες συμπεριφοράς στους επισκέπτες της Αιγύπτου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η σεμνή αμφίεση και η μη κατανάλωση αλκοόλ. Το Ισλαμικό κόμμα που τυγχάνει θερμής υποστήριξης στην Αίγυπτο και θα λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογές, έχει ανακοινώσει μέσω του προέδρου του Μοχάμεντ Σάαντ Αλ Κατάτνι ότι έχει συστήσει επιτροπή επιθεώρησης του εξωτερικού τουρισμού και έχει προγραμματίσει την επιβολή νέων κανόνων.
Φαίνεται όμως ότι σε όλα αυτά, οι αρχαιότητες αποτελούν εξαίρεση. «Η Μουσουλμανική Αδελφότητα θεωρεί την αρχαιολογία της Αιγύπτου κτήμα όλης της ανθρωπότητας, και ως εκ τούτου πρέπει να προφυλαχτεί» , δηλώνει o Aλ Κατάτνι, ακυρώνοντας έτσι τον Σαλαφιστή Αλσάχατ. Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν!
The Media Line


Το είδαμε εδώ