.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

OTAN ΕΞΑΡΤΑΣΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ....

Φυσικό αέριο: η Τουρκία διακόπτει
τις προμήθειες προς την Ελλάδα

Διακόπτει η Τουρκία τις πωλήσεις φυσικού αερίου προς την Ελλάδα, καθώς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλο το αέριο που μεταφέρεται από το Αζερμπαϊτζάν για να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανώτατο Τούρκο αξιωματούχο, η Τουρκία θα σταματήσει την πώληση, σε ετήσια βάση, 750 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων αζέρικου φυσικού αερίου προς την Ελλάδα, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει.... τις προμήθειες για εσωτερική κατανάλωση.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ntvmsnbc, ο ίδιος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν.
«Οι τελικές υπογραφές αναμένονται το επόμενο διάστημα. Μετά τις υπογραφές η Τουρκία θα συνεχίσει να αγοράζει 6,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν, αλλά οι εξαγωγές της προς την Ελλάδα, που ξεκίνησαν το 2008, θα σταματήσουν και η Ελλάδα θα προμηθεύεται φυσικό αέριο απευθείας από το Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο αξιωματούχος.
«Όταν υπογραφεί η τελική συμφωνία, το Αζερμπαϊτζάν θα μπορεί να πουλά φυσικό αέριο απευθείας στην Ελλάδα μέσω των Τούρκικων αγωγών. Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερούμε. Η Τουρκία θα λαμβάνει τέλος μεταφοράς», κατέληξε.
econews.gr

Το είδαμε εδώ